dilluns, 14 de desembre del 2009

Premi CIRIT per a David Montpeyó

David Montpeyó Garcia-Moreno, que el curs passat va finalitzar els estudis de Batxillerat al Col·legi Sant Miquel dels Sants, va rebre aquest dissabte 12 de desembre, de la mà del conseller d’Innovació, Universitats i Recerca, Josep Huguet, el premi CIRIT pel seu treball de recerca "Els odonats d’Osona (1988-2008)", dotat amb 750 euros. L’acte de lliurament va tenir lloc a la Casa de la Llotja de Mar de Barcelona.


El treball “Els Odonats d’Osona 1988-2008”, tutoritzat pel professor Enric Roca, inclou un inventari dels odonats que es troben actualment a Osona, una anàlisi de la qualitat dels medis aquàtics, un llistat d’aquelles espècies d’odonats que es troben amenaçades i l’ús d’altres espècies com a bioindicadors del medi aquàtic. Finalment hi consta un estudi comparatiu entre aquest treball i un anterior per determinar l’evolució de la diversitat d’odonats a Osona.

David Montpeyó ha cursat tots els seus estudis, des de P3 fins al Batxillerat, al Col·legi Sant Miquel dels Sants. Actualment està estudiant el primer curs de Bioquímica a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els Premis CIRIT, que convoca el Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT), amb el suport de l’AGAUR, tenen per objectiu premiar l'esforç de l’alumnat d'ensenyament secundari que, sota la tutela del professorat, ha dut a terme un treball de recerca que els ha permès l'aplicació dels coneixements propis del seu curs al desenvolupament i a la interpretació de projectes de recerca. En l’edició d’aquest any, s’han premiat un total de 70 treballs de recerca, de diferents àmbits del coneixement, que han tractat temes com ara l’estudi del banc de llavors del sòl, el canvi climàtic a Catalunya, la literatura del nord del Marroc i la programació al servei de la matemàtica, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada