dissabte, 3 d’octubre del 2009

Ens han visitat?

Edgar Mitcher, el sisè home que va caminar sobre la Lluna, va ser entrevistat en un programa de l'emisora britànica Kerrang Radio (Birmingham), el 23 de juliol de 2008, afirmant que ja hi ha hagut contactes amb alienígenes. Podeu seguir el contingut de l'entrevista en el següent vídeo:



El Periódico de Catalunya es va fer ressò de l'entrevista, publicant la notícia en la seva edició del dia 25 de juliol de 2008: "Un exastronauta afirma que ja hi ha hagut contactes amb alienígenes". Per llegir la notícia, feu clic aquí.



Què en penseu? Poden existir civilitzacions extraterrestres en altres planetes de la Via Làctia? Ens pot haver visitat una d'aquestes civilitzacions? Hem pogut contactar amb alienígenes? Podeu deixar els vostres comentaris en aquesta entrada i respondre l'enquesta que trobareu al menú lateral d'aquest bloc.

93 comentaris:

  1. Personalment crec que mai s'ha contactat amb alienígenes perquè no hi ha proves que ho verifiquin, és a dir, que només tenim opinions de persones com Edgar Mitchell on argumenten fets que poden haver passat o no. Tot i així no descarto que d'aquí uns anys es pugui rebre ones d'altres planetes procedents d'una civilització alienígena. També al cap d'uns anys segurament la tecnologia ha millorat considerablement hi es pot rebre i enviar senyals a més distància facilitant així la comunicació entre dos civilitzacions.
    De fet, no sabem si existeixen altres civilitzacions però fins que no hi hagin probes al 100% de que s'ha contactat amb una altre població, jo no em crec la seva existència.
    Tot i així, si no n'existeix cap més, quan d'espai desaprofitat a l'univers.

    Guillem Saborit Ripoll. 1er C.

    ResponElimina
  2. Penso que hi ha certa possibilitat de que puguin existir civilitzacions extraterrestres en alguns planetes de l’univers, ja que en tota la immensitat de l’univers, com deien a la pel•lícula que varem veure a classes de Ciències per al Món Contemporani, “Hi ha molt espai desaprofitat”. Per això crec que el més segur es que i deu haver vida extraterrestre, encara que sigui molt diferent a la nostra, en algun planeta o a varis, però això no vol dir que siguin planetes de la Via Làctia, ja que al ser la nostra galàxia, el mes segur, es que gràcies a l’evolució de la ciència i la tecnologia, ens hauríem donat compte de la vida extraterrestre. De moment no hem pogut contactar amb extraterrestres perquè principalment no coneixem ni la seva existència, o sigui que, el primer pas seria saber que existeixen els alienígenes per després, si fos possible, poder-nos-hi comunicar.

    Arnau Saborit i Ripoll

    ResponElimina
  3. La paradoxa de Fermi pot suggerir algunes respostes. Potser ens han visitat i ens han trobat poc interessants..jeje

    ResponElimina
  4. Personalment crec que la possibilitat de l'existència de vida en altres planetes és molt alta, però Mitchell està parlant de un contacte amb una civilització que podem entendre com a intel•ligent, això quan ho posem en mans de la ciència i veiem que la probabilitat estimada mitjançant l'equació de Drake és tant i tant baixa, doncs es relativament sorprenent i poc creïble aquest testimoni. Tot i parlar amb una total seguretat dels fets viscuts i del contacte que suposadament ell va mantenir amb els extraterrestres, la manca de proves realístiques, tenint en compte que al darrera seu hi ha un extens equip d’intel•ligència desacrediten molt tots els seus arguments. Personalment, crec que la vida extraterrestre és un fet probable i del qual se n'ha de tenir cura ja que en convertir-se en un fet real , podria suposar grans canvis a la Terra i en la forma de veure l'univers. Finalment crec que encara no s'ha donat el fet de la visita extraterrestre en els temps actuals, ja que en manquen proves, i crec que la manca de la tecnologia suficient, ens limita a una certa captura d'informació; i qui sap si d’aquí un temps podem augmentar el rang d'investigació hi trobem que definitivament no estem sols?.




    Pol Solà de los Santos

    ResponElimina
  5. Personalment, crec que és molt probable que hi hagi vida extraterrestre a altres planetes ja que només en coneixem una petita part de tot l’univers, que es enorme i en un lloc o altre es pot trobar aquest tipus de vida. Jo crec que els extraterrestres els hi passa el mateix que a nosaltres, la manca de més tecnologia per poder arribar al nostre planeta o de contactar amb ells i que Mitchell, potser a sentit algun símptoma de vida extraterrestre però mai han aparegut, com es demostra en el fet que ningú ha aportat cap prova significativa sobre aquest fet. Finalment, només vull dir que crec que la nostra civilització tardarà milers i milers d’anys a rebre senyals o detectar una altra civilització.



    Nil Vidal Palomo
    1er B Batxillerat

    ResponElimina
  6. Jo crec que es molt probable que hi hagi vida intel•ligent. Per a argumentar aquestes afirmacions em baso en que l’univers es tant, tant gran i nosaltres en coneixem tant poc en comparació amb la seva immensitat, que, qui pot assegurar rotundament q no existeixen, si no coneixem el 100% de l’univers.
    Es veritat que no em crec que ja haguem entrat en contacte amb altres civilitzacions, com va afirmar, sense probes reals l’astronauta Edgar Mitchell, però no descarto que en un futur, no sabria si dir pròxim o llunyà, podríem entrar en contacte amb altres civilitzacions intel•ligents.
    Poder, si hi han altres civilitzacions, es fan les mateixes preguntes que nosaltres i estan tan desconcertats com nosaltres. Però si fos així, i si algun dia aconseguíssim entrar en contacte amb ells, no ser q es el que podria passar...
    Eugeni Vila Homs
    1er B Batxillerat

    ResponElimina
  7. Personalment crec que la possibilitat de que existeixi vida extraterrestre és molt gran ja que tan sols pensant que si per cada estrella que hi ha a la nostra Galàxia pot existir vida, això traslladat a la magnitut de tot l'univers és gairebé impensable que siguem els únics.
    Tot i així, i després de veure que algunes persones creuen que ja hem tingut relació amb éssers extraterrestres jo segueixo sense acabar-ho de creure ja que no trobo necessari per part del govern d'amagar un fet com aquest. Tot i que també podria ser que haguéssin "vingut" quan l'ésser humà no sabia ni tan sols que l'univers existia o potser quan ni tan sols existia l'espècie humana. Però aleshores seria poc creïble que no haguéssin volgut o pogut tornar anys més tard.
    Finalment, vull afegir que amb les tecnologies d'avui en dia és força difícil de trobar vida extraterrestre però també cal dir que amb els últims anys s'ha avançat molt tecnologicament parlant, per tant, res no és impossible i amb les innovacions estem cada vegada més a la vora d'aconseguir-ho.

    Marta Codina Canal
    1r B Batxillerat

    ResponElimina
  8. En relació amb la possibilitat de l’existència de vida extraterrestre penso que segurament n’hi ha perquè l’univers és molt gran i potser no té massa sentit que només hi hagi vida a la Terra. Com es diu a la pel•lícula Contact, vista a classe, quan espai desaprofitat a l’univers si tan sols hi som nosaltres.
    Com que penso que hi pot haver vida extraterrestre, perquè no pot existir una civilització tecnològicament avançada? Possiblement hi és, però potser nosaltres no som capaços de detectar-la. A la vista de les proves que coneixem de possibles visites d’alienígenes al nostre planeta crec que no són creïbles perquè fins ara la comunitat científica no s’ha posat d’acord en acceptar-les com a bones. Les declaracions de l’exastronauta Edgar Mitchell no em semblen massa fiables perquè tant parla com si ell hagués tingut contacte amb extraterrestres com diu que és un tema que no li interessa massa i no ens dóna proves palpables. Si els governs tenen informació classificada sobre el contacte amb alienígenes, per què no la donen a conèixer? Ens estan enganyant o és que ningú té proves suficients per afirmar aquestes visites?
    Per mi, tot i que no hi ha proves creïbles, penso que algun tipus de vida d’extraterrestre ha d’existir.


    Neus Montero Vilar
    1r B Batxillerat

    ResponElimina
  9. Crec que hi ha moltes possibilitats de vida extraterrestre dins la nostra galàxia, tot i les estimacions que es poden efectuar a través de l’equació de Drake. Tenint amb compte que el nostre sistema solar és insignificant, i sent conscients que el nostre desenvolupament científic i de recerca està poc evolucionat, és més que probable que hi hagi civilitzacions tecnològicament (més o menys) avançades. Si el departament de Defensa dels Estats Units deixés veure els arxius que té respecte ovnis, segurament la nostra opinió canviaria.
    Així doncs, tot i que no es pot demostrar, crec que no estem sols a l’Univers.


    Mª Montserrat Soriano
    1er A Batxillerat

    ResponElimina
  10. Existeixen els extraterrestres? Aquesta és la pregunta que tots ens fomentem en un moment o altre, i sempre acabem arribant a una mateixa conclusió, no ho sé.
    En realitat, cadascú s’imagina alguna cosa, en el meu cas hi ha dies que em plantejo si a part de nosaltres hi ha algú més en l’univers, i rotundament sempre és si, penso que el sistema solar per si sol ja és immens, i tan sols és un petit punt que forma la via làctia, una de les infinites galàxies que té l’univers, si només ens fixem en el sistema solar i ja trobem una civilització, qui ens pot negar que no n’hi ha més? I qui pot afirmar que si? Ningú.
    Jo penso que hi pot haver vida en altres llocs, ja que si existeix la nostra civilització també en poden existir d’altres.
    El problema és que no sabem com imaginar-nos les altres civilitzacions, s’ha creat l’estereotip que els extraterrestres són unes coses verdes i amb antenes, però això no ho pot saber ningú és senzillament la intuïció que va tenir algú, i ho va proposar, però cadascú se’ls imagina a la seva manera, a més qui sap quantes civilitzacions diferents hi pot haver arreu de l’univers? I potser totes en realitat som iguales, algú sap si apart de la nostra terra n’hi ha més en les altres galàxies?
    El nostre inconvenient és la manca de tecnologia, perquè tot i està molt desenvolupada no ens permet detectar si hi ha noves civilitzacions, perquè amb prou feines pot estudiar el sistema solar, imaginat aconseguir investigar l’univers.
    Hi ha la teoria que l’univers sempre està en constant creixent, penso que pot ser certa i que sempre s’expandeix, per tan si l’univers creix, també es poden formar noves civilitzacions, el problema és que estan tan separades les unes de les altres que no hi pot haver comunicació entre elles, potser n’hi ha però són civilitzacions tan diferents que no s’enténen , unes no capten potser els missatges de les altres o senzillament potser no el saben desxifrar, interpretar, donar-hi resposta...
    Una altra qüestió pot ser el fet de si mai alguna civilització ha visitat la terra abans de que la nostra civilització existis , potser van haver-hi extraterrestres abans? o fins i tot ara, potser ens estan controlant des del seu planeta i nosaltres som el seu entreteniment… aquesta entre d’altres són qüestions a les quals no els hi podem donar resposta perquè no la sabem, podem imaginar-nos-en moltes, però alguna és certa ?


    Marta Matas García.
    1r A batxillerat

    ResponElimina
  11. En referència a les declaracions d'Edgar Mitchell, penso que no té raó, no crec que els extraterrestres hagin visitat el nostre planeta ja. En primer lloc, perquè no he tingut la sort de conèixer la "suposada" informació que ell afirma que els governs l'han estat ocultant durant els últims 60 anys. Tampoc me'l puc creure ja que no dóna a conèixer cap prova ni argumenta les seves declaracions.
    Ara bé, en respecte a si existeix vida a l'univers penso que si, que és possible i força probable que n'hi hagi. Tenint en compte les immensitats de l'Univers, es fa difícil de creure que només s'hagin donat les condicions adequades al nostre planeta. Segur que en les properes dècades o segles, qui sap, es trobarà algun sistema de vida, intel·ligent o no, a l'univers. Cada vegada disposem d'aparells més precisos com l'instrument PRIMA, o de projectes (com el SETI) o organitzacions com la NASA que ho trobaran. A part, si no hi hagués vida a l'univers, quan d'espai desaprofitat i quan de temps i diners gastats.



    Oriol Peix Codina
    1r B Batxillerat

    ResponElimina
  12. Per què dir que no existeix més vida intel·ligent a la resta de l'Univers? Jo sóc partidària de dir que tot és possible si no es demostra el contrari, tal com des d'un punt de vista jurídic es diu que tothom és innocent si no es presenten proves que ho desmenteixin. Penso que seria interessant que hi hagués vida a fora de la Terra. Intercanviar visions de la vida des d'una perspectiva social, científica, tecnològica, religiosa, entre altres. Aquest flux d'idees seria un enriquiment per la població humana increïble. Jo vull creure que existeix més vida, perquè sinó, tal com es diu a la pel·lícula Contact, quant d'espai desaprofitat si només l'habitem nosaltres.

    En general quan es parla de vida fora del nostre planeta es relaciona amb vida intel·ligent. Llavors si de veritat alíenigenes han estat aquí i els govers estan amagant els indicis (segons les declaracions del senyor Mitcher), per què ho fan, per què no informen a la població? No crec, o potser és que no ho vull creure, que els polítics,aquelles persones a qui la gent diposita el seu vot de confiança, ens estan enganyant, ja que és el mateix eludir una informació que dir una mentida.

    En definitiva, vull pensar que sí que existeix vida a algun altre lloc de l'Univers, almenys vida no intel·ligent, com ara microorganismes (a la Terra viuen en les condicions més inversemblants que hom es pot imaginar), i que si de veritat existeixen els alienígenes, aquests no han pogut arribar mai a la Terra. Potser perquè no tenen la tecnologia necessària per fer-ho, o potser perequè igual que nosaltres s'estan preguntatnt si hi ha algú mes En aquest cas, seríem dues civilitzacions (o més!) intentant buscar una cosa que desconeixem. Sembla una ironia però és així. Units per una mateixa recerca, però sense saber que estem intentant avançar cap al mateix punt.

    Marta Tañà Homs
    (1r C Batx.)

    ResponElimina
  13. L'existència de la vida extraterrestre és molt relativa i personal de cada persona. Pel que fa a mi, crec que possiblement sigui real, ja que si hi ha un planeta amb vida, no sabria dir una raó prou coherent perquè no n'hi pogués haver en d'altres, a més a més, si tenim en compte les grans dimensions de l’univers, nosaltres som gairebé insignificants, per tant, qui sap si hi ha alguna altre civilització que tingui també, les condicions idònies per tenir vida. A part, si és certa aquella afirmació en què es diu que "si per cada estrella de la nostra galàxia hi hagués vida", desprès seria gairebé del tot evident la vida intel•ligent fora del planeta Terra. Tot i així està clar que encara s'ha de comprovar i afirmar totes les estimacions fetes fins ara, i moltes, que encara s'han de fer.
    Sobre el que explica l'Edgar Mitcher respecte a que els alienígenes han visitat el nostre planeta, això ja no em sembla tant evident. És difícil de creure en tot això, però penso que si realment ens haguessin visitat, mínimament ens en hauríem adonat.

    Així doncs, la resposta sobre l’existència o no de civilitzacions extraterrestres en altres planetes de la Via Làctia, queda, una vegada més, en el pensament de cada persona, fins al moment en què es descobreixi la veritat.


    Mar Portet
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  14. Personalment, crec que mai ens ha visitat cap mena d'alienígenes, ja que la ciència mai ens a confirmat amb proves segures aquesta existència.
    S'està treballant per trobar vida a anys llum del nostre planeta blau i es una feina molt difícil de realitzar, però jo no descarto que des de molt lluny ens estiguin controlant.
    Sobre les declaracions d'Edgar Mitchell, no em crec el contacte amb extraterrestres que ell afirma, però si que defenso l'idea de que els governs, si mai tinguéssim contacte, haurien d'oculta l'informació durant un cert temps, fins saber com argumentar bé aquesta trobada, ja que l'humanitat es podria alterar molt.
    Espero que algun dia arribem a trobar un altre lloc amb vida i poder compartir opinions, idees, i moltes altres coses més.


    Pau Sanmartín 1C batx

    ResponElimina
  15. Jo, personalment, no estic d'acord amb Mitchell. Penso que si ens haguéssin visitat s'hauria de demostrar amb proves i Edgar no en disposa, per altra banda, és quasi l'unic que es basa en aquesta teoría, així doncs, és menys probable de creure.
    Referent a l'existència de civilitzacions, crec que alguna civilizació capaç d'emetre ones de radio, per tal de que ens podem comunicar, és molt possible de que existexi, ja que l'univers és un espai immens, i si nosaltres existim, de la mateixa manera pot existir qualsevol altre civilització, i l'equació de drake, tot i ser una estimació, ho demostra amb els seus resultats.
    Per altra banda, no crec que ens hagin visitat ni hàgim set capaços de comunicar-nos, ja que s'hagués sapigut i se'n haguéssin trobat proves, així doncs, penso, com la paradoxa de Fermi, que si existeixen, com és que no ens hem comunicat? doncs la resposta crec que està en l'evolució de la tecnología, crec que d'aquí uns anys la ciéncia ho aconseguirà, i actualment està avançant molt gràcies a diferentes institucions com la NASA, diferents projectes com el SETI,etc perqué l'existència hi ha de ser, no podem ser sols, el que falta és el més complicat, la comunicació.


    Jordi Viver
    1r B

    ResponElimina
  16. La vida pot haver aparegut perfectament en altres planetes, la raó d'aquesta afirmació és que les lleis de la física i la química són les mateixes a tot arreu. Els fenómens que van donar vida a la Terra, podrien repetir-se en un altre lloc on les condicions siguin similars, com per exemple Mart on s'hi ha trobat aigua. Les investigacions científiques no poden donar una resposta raonada i irrefutable. Cal diferenciar que el fet d'ignorància no és sinónim de negació. Això fa que molts científics estiguin a favor com l'exastronauta Mitchell i altres en contra.
    Personalment, penso que seria problable que existís vida a altres planetes de condicions similars a la Terra, ja que l'univers s'està expandint i fora de la Via Láctea existeixen milions de cossos que no coneixem. Ara, el fet de que hagim tingut contacte o ens hagin visitat estic en contra i crec que són falses hipòtesis perquè mai s'han donat proves que puguin demostrar alguna cosa encara que no siguin per determinar l'existència i també existeixen moltes versions sobre com són o com han contactat amb nosaltres i si fós cert les persones que ho afirmen haurien de coincidir. Quan la tecnologia millori en l'àmbit de l'observació de l'espai i els governs tinguin interès en resoldre aquestes incògnites ens podrem acostar una mica a les respostes.

    Josep Corderas
    1C btx.

    ResponElimina
  17. La meva opinió és que en la multitud de galàxies que habiten a l’espai, si tenim en compte lo insignificant que és la Terra en comparació, penso que la probabilitat de que hi hagi vida és altíssima, és més m’atreviria a dir que el més difícil és l’absència total de vida, parlant de vida com aquells organismes que tenen la capacitat de desenvolupar-se i reproduir-se. S’ha trobat vida bacteriana a llocs tan extrems com a afloraments volcànics submarins, o a profunditats de centenars de metres a l’Antàrtida. Per això aquests fets em donen a pensar que la possibilitat de que hi hagi vida a l’exterior és pràcticament absoluta.

    L’altre cosa és si em demaneu per la vida intel•ligent, d’aquesta ja no n’estic tant segura, perquè la intel•ligència pròpiament dita fins i tot és difícil trobar-la a la Terra.

    Tot i que m’agradaria pensar que hi ha éssers més intel•ligents que nosaltres, dels quals ens poguéssim enriquir culturalment.


    Carlota CASTELLA GUTIÉRREZ – 1r C (BATX)

    ResponElimina
  18. Personalment crec que si que hi ha vida extraterrestre com afirma l'exastronauta Edgar Mitchell, potser no aporta proves,però es que ell ha estat a llocs on la majoria de gent no ha estat i ha vist coses que la majoria de gent no ha vist,no és una prova però és veritat que una imatge val més que mil paraules i per molt que ho expliqui la gent no s'el creurà, però es que tampòc hi ha proves convincents que desmenteixin la presència de vida extraterrestre en algún lloc de l'univers.
    Jo crec que la tecnologia ha d'avançar una mica més per poguer certificar si hi ha vida més enllà del nostre petit sistema solar(si el comparem amb el tamany del nostre infinit univers!)cosa que no vol dir que no n'hi hagi.
    En definitiva hi ha les mateixes possibilitats de que hi hagi vida, com de que no n'hi hagi i potser l'exastronauta Edgar Mitchell no està equivocat i es que simplement hi ha algú que no vol que es sapiga,potser perquè la humanitat no està preparada per una noticia com aquesta.

    Oriol Molist

    1r B Batx.

    ResponElimina
  19. Jo ,personalment, sóc dels que penso que és molt problable que existeixi vida extraterrestre, ja que l'univers és molt gran, i com diuen a la pel·lícula vista a classe, si només hi ha la nostre civilització quant espai desaprofitat.
    Sobre el tema de vida extreterrestre també penso que enacara no n'hem trobat perquè encara no estem prou desenvolupats tecnologicament, crec que d'aqui uns anys trobarem els primers indicis de vida fora de La Terra.
    Respecte al que diu Edgar Mitchell, que ja hi han hagut contactes amb alienígens, crec que no es veritat, ja que tot el que ell afirma s'ho pot haver inventat perfectament i principalment perquè no te cap mena de prova per demostra que ja ens han visitat.
    En resum, jo personalment sóc dels que pensen que si que hi ha vida extraterrestre, dels que confien amb que d'aqui pocs anys en trobarem indicis i dels que no es creuen les afirmacions de l'Edgar Mitchell.

    Guillem Mora
    1r. B Batxillerat

    ResponElimina
  20. Jo sóc partidaria de creure en les moltes possibles civilitzacions intel·ligents que poden existir a l'Univers.

    Encara que, no crec en l'afirmació de l'astronauta Edgar Mitchell, en què diu que hi ha hagut contacte amb alienígenes. No perquè sigui una cosa imposible,(que estic segura que si que ho és) sinó perque no té proves que ho puguin demostrar cientificament, ni els arguments suficients per defensar les seves declaracions.

    L'Univers és grandiós, i la seva existència tindria molt poc sentit si nosaltres, fossim l'única civilització, intel·ligent o no, en ell.



    Irene Chércoles Mercader. 1rC Batxillerat.

    ResponElimina
  21. Jo crec que avui en dia coneixem massa poc del que és l'univers en general per ser capaços d'afirmar si hi ha o no altres civilitzacions més enllà de la nostra.
    Penso que Edgar Mitchell s'inventa aquesta història de que ja hi ha hagut contactes amb extraterrestres i que els governs ho han estat amagant tot aquest temps per mirar de cridar l'atenció.
    Avui en dia la majoria de persones no creuen que això hagi pogut passar, perquè més aviat sembla una pel·lícula de ciència-ficció, i no la realitat.

    Tot i això, si que és veritat que l'univers és enorme, i que en algun altre lloc pot haver-hi planetes amb condicions perquè hi pugui viure un altre tipus de civilització. Però fins avui en dia no en tenim cap prova, només estimacions com les de l'equació de Drake, i ni amb això els científics es posen d'acord, perquè moltes de les dades són aproximades.

    Marc Oriol Serra
    (1r B Batxillerat)

    ResponElimina
  22. Parlant amb provabilitats, és molt provable que existeixi vida extraterrestre. Però que ens hagin visitat no ho és tant, ja que, aquests haurien de disposar de la tecnologia necessària per fer viatges interestelars. Per tant, perquè una civilització pugui visitant-se ha de ser, per la força, molt més avançada que la nostra en el camp cientifico-militar.

    La meva hipòtesis és que una possible trobada entre dues civilitzacions amb una diferència tan abismal en matèria de desenvolupament, per la força, tendeix a un domini de la civilització desenvolupada i, per tant, seria perjudicial per a la humanitat. Això ho demostra la història, per exemple, en el descobriment d'Amèrica: els espanyols, els descubridors, fèien servir el continent per explotar els seus recursos i a la seva gent, els descoberts, ja que els colonitzadors estaven molt més avançats en el camp cientifico-militar.

    En resum, crec que la història ha demostrat que una hipotètica trobada amb una civilització extraterrestre seria perjudicial per a la humanitat.

    Guillem Alonso Alvarez 1er Batxillerat C

    ResponElimina
  23. L'Univers es molt gran, infinit. Amb tant d'espai i tants milers i milers de planetes, penso que hi ha una probabilitat força elevada de que hi hagi vida intel•ligent en altres planetes apart del nostre.
    El que em costa de creure es que aquestes civilitzacions hagin vingut aquí i que estiguin venint normalment, com diu en Dr. Ed Mitchell. Si en algún moment això pasés, no veig com es podria ocultar per part dels governs un aconteixament tan gran com aquest.
    Vull pensar que en un futur, això es podria fer realitat i que arribarem a tenir una tecnologia que ens permetrà arribar a contactar amb civilitzacions de planetes llunyans.
    Ara com ara, crec que tot això ens queda molt lluny.

    Tasio Corachán Masriera
    1r B Batxillerat

    ResponElimina
  24. Jo personalment crec que si que es possible el fet que hi pugui, o hi hagi vida extraterrestre al univers, ja que aquest és molt gran i nosaltres només en coneixem una molt petita part. Tot i que aquesta opinió pot ser contradita per molta gent, pel fet que no hi ha proves d’aquestes altres vides intel•ligents, o pel simple motiu que encara no haguem pogut observar cap alienígena,tal i com li va passar a l’astronauta Edgar Mitchell, ell assegurava haver vist un alienígena, però molta gent no va recolzar la seva afirmació, perquè no ho va poder demostrar.
    Aquests molts altres éssers que habiten a la mateixa galàxia que nosaltres o que habiten en una galàxia diferent poden ser a nivell tecnològic més o menys avançats que els humans, però si fos el cas que fossin més avançats una pregunta que és fa molta gent és: com es que si hi ha vida en altres galàxies o planetes aquests que hi habiten no hagin donat senyals o no s’hagin volgut presentar a nosaltres?
    Aquesta pregunta potser no només se la fa gent d’aquest planeta, potser també se la fan altres éssers que no coneixem i potser mai ho farem.

    Mireia Vilamala
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  25. Hi ha vida extraterrestre? Aquesta és una pregunta que s'ha fet la humanitat durant centenars d'anys i encara no n'han trobat la resposta. Jo crec que sí que han d'exsistir per força, ja que l'univers és immens, i nosaltres només un petit punt. Estic segur que hi ha molts altres planetes que han evolucionat com el nostre, i s'hi ha deserrollat vida, perquè dubto que el nostre planeta sigui l'únic amb les condicions necessàries per viure. N'hi ha d'haver molts més com el nostre.
    L`existència de civilitzacions tecnològicament avançades també és possible. Perquè, en tants anys que fa que l'univers està creat, dubto que els éssers vius d'altres planetes s'hagin quedat igual tecnològicament. Segur que deuen haver fet avenços, poden ser pocs o poden ser molts, però segur que n'han fet. I si hi ha extraterrestres amb un nivell alt d'intel·ligència, semblant al nostre, deuen haver fet uns avenços excepcionals, i també es deuen estar preguntant el mateix que nosaltres. Això sembla una cosa molt fictissia, però ningú ho sap de moment, se'n desconeix molt de l'univers.
    La possibilitat de que alguna civilització alienígena hagi pogut visitar el nostre planeta ho trobo creíble, ja que són molts els anys que fa que la Terra està creada, i poquíssims els anys que fa que els humans existeixen. No sabem s'hi van venir, i segurament no ho sabrem mai.


    Eloi Mirambell
    1rA Batxillerat

    ResponElimina
  26. Sempre, ja de ben petits hem sentit a parlar del terme "extretarrestre" o "alienígens" però com a un fet impossible, propi de la ficció i de les pel·lícules i ens hem formulat entorn d'ells moltes qüestions que mai han arribat a port i no hem pogut desxifrar. Però deixant de banda aquestes preguntes que ens feien alimentar la imaginació hi ha molta gent que treballa en aquesta investigació per tal de descobrir si existeix vida extretarrestre en algun racó de la Via Làctia.
    I jo em pregunto: per què si aquí al Planeta Terra hi ha vida intel·ligent no n'hi pot haver a qualsevol altre planeta de la nostra galàxia? És més, se'm fa molt difícil creure que no hi hagi vida fora del nostre planeta, una altre cosa és que aqusta vida sigui intel·ligent o no, perquè qui sap quin tipus d'éssers són aquests anomenats "extratarrestres"? Sé però, que per tal de que es pogui parlar de vida s'han de donar una sèrie de característiques que molts dels planetes no acompleixen, però continu pensant qe si pot ser possible al nostre perquè no a un altre? En fi, si realment existeix algú més enllà de nosaltres espero que amb els anys, l'avenç de la tecnologia i aparells ens permetin en un futur arribar-hi per tal d'estuidar-ho a fons i qui sap si comunicant-s'hi.

    Pel què fa a les declaracions d'Edgar Mitchell, penso que són paraules a l'aire ja que només ha donat a conèixer una opinió personal però en cap moment ha estat argumentada ni apoiada amb cap tipus de proves físiques que ens permetin a tots creure que els extraterrestres s'han posat en contacte amb nosaltres i ens han visitat en més d'una ocasió. Perquè jo em qüestiono: Si encara n'hi sabem del cert que aquests individus o organismes existeixen com pot ser que ja ens hagin visitat?

    Bé, aquest és doncs un ampli debat en què queden moltes coses per dir i molts interrogants per descobrir així que esperem que en un futur s'aconsegueixin els objectius plantejats i llavors podrem afirmar o desmentir la postura del Sr. Mitchell.

    Núria Peidró Arumí. 1rB Batxillerat.

    ResponElimina
  27. Personalment crec que hi pot haver vida a l'univers. Possiblement no se n'ha trobat encara és a causa de que la tecnologia actual no és prou avançada per detectar nous planetes habitables. un exeple és quan el 1994 es va aconseguir trobar el primer planeta que hi pot haver vida i l'any 2009 ja n'hem trobat uns 375 planetes. Confio que la tecnologia continuarà evolucionant.
    Sobre la frase de Edgar Mitchell no la considero verdadera perquè no té cap prova que ho demostri i possiblement ni els medis necessaris per dur-ho a terme.
    La vida que possiblement es trobi en pocs anys és aquella que no hi ha éssers tan desenvolupats com nosaltres però si indicis de vida com l'aigua o fins i tot microorganismes, a més aquest tipus de vida es pot trobar dins el nostre sistema solar.
    Confio que la tecnologia anirà evolucionat tal com ha fet fins ara i amb la rapidesa que ho està fent i ens pugui dir que a l'univers no vivim sols.

    Sergi Vila Pujadas
    1r Batx A

    ResponElimina
  28. Penso, o m’agradaria pensar que si que existeixen altres civilitzacions tan o més intel•ligents que la nostre amb condicions per habitar-hi, al cap i a la fi tenint en compte que la terra pot arribar a ser un planeta molt insignificant comparat amb tota la Via Làctea, hi ha d’haver per algun lloc d’aquest Univers, cada cop més gran, un planeta on estigui habitat. Segons el punt de vista de la ciència, és evident que mai ens ha vingut a visitar cap d’aquest anomenats extraterrestres, però segons el meu punt de vista, no se sap.

    Nosaltres tendim a tenim una total i plena confiança en la ciència, però no crec que estigui científicament comprovat del tot que mai cap civilització alienígena ens hagi pogut visitar a la Terra, tot i que sembli impossible. No crec en el concepte en el que Edgar Michelle afirma que han establert contacte amb alienígenes, perquè tornant amb lo d’abans, no té proves on demostri que veritablement hagi establers aquesta comunicació amb ells.



    Sílvia Baena
    (1rC Batxillerat)

    ResponElimina
  29. Tenint en compte totes les investigacions que s'han dut a terme fins el dia d'avui, s'han pogut confirmar moltes teories i averiguar alguns components més de l'univers. Però tot i així aquests aclariments no són suficients per tractar la possible vida extraterrestre.
    Jo personalment, crec que hi ha vida en altres planetes, però com és evident, els humans no tenim una tecnologia prou avançada per arribar a contactar amb tots els punts de l'univers. A més, que hi hagi vida extraterrestre no significa que hagi de ser pròxima al nostre planeta, sinó que pot estar a milions d'anys llum d'aquí.
    Tot i aquests impediments no deixo de pensar que en algun lloc poden existir civilitzacions, però del que si dubto és de l'avenç de la tecnologia. Podria ser que els humans no estiguéssim tan avançats tecnològicament com creiem?
    Per altra banda penso que és impossible saber si alguna civilització alienígena ha pogut visitar el nostre planeta, perquè cal tenir en compte que els humans no hem estat els primers en habitar al planeta Terra.
    Sigui com sigui, hi ha qüestions que l'home no podrà resoldre mai.





    Núria Farrés Grau
    (1rA Batxillerat)

    ResponElimina
  30. Jo crec que podrien existir altres civilitzacions. Ja que l'univers és molt gran i no s'ha vist mai tot.
    Però encara que la nostre tecnologia sigui molt abançada crec que cap altre civilització diferent a la nostre ha vingut mai al nostre planeta, ni que nosaltres hagem pogut contactar mai amb ella. Perquè crec que se n'hauria parlat molt més del que s'ha fet i s'hauria investigat fins al fi d'aportar-ne proves que verifiquessin que haurien vist una altre civilització diferent a la del nostre planeta.

    Gerard Sañé
    1rC Batxillerat

    ResponElimina
  31. Sincerament no em vull arriscar a afirmar o negar l’existència d’una civilització més.
    Només en pensar que dins de cada estrella pot haver-hi vida, és molt difícil que siguem únics a l’univers. Potser és més difícil que nosaltres ens haguem pogut comunicar amb alienígenes, tal com diu Edgar Mitcher, ja que no hi ha res que ens ho asseguri al 100%, i a més a més penso que no tenim els suficients recursos per poder-ho aconseguir, encara que això no treu la possibilitat de que aquí uns quants anys acabem assolint l’objectiu de descobrir si hi ha més vida, a part de nosaltres, a l’univers.
    Llavors també hi ha la possibilitat que ells ens hagin descobert a nosaltres, i sense saber el motiu, nosaltres no ens hi haguem pogut comunicar. Si per un moment hagués passat això, perquè no hi tornen?

    Andrea Bach Vilarrasa
    1rC BATX

    ResponElimina
  32. Sovint ens preguntem coses i formulem preguntes que, normalment, acaben com
    Smpre, sense una resposta fixa ja que no les podem contestar o simplement ni
    ho intentem.
    Preguntes com ara perquè el cel és blau, perquè sóm com sóm o fins i tot perquè diem que nosaltres sóm els únics. Perquè no pot haver-hi vida
    fora d'aquí, vida extraterrestre?

    Doncs bé, l'Univers és molt gran, i les possibilitats que té l'home d'explorar-lo tot
    són molt petites. Així doncs, penso que pot ser molt probable que a un altre lloc, fora i lluny d'aquí, hi hagi vida. Normalment associem la idea de vida amb nosaltres, els humans, i totes les relacions que tenim els uns amb els altres, les nostres creences, la manera de fer i tot un seguit d'accions i maneres decomportar-nos que ens fan característics.
    Però senyors.. i si obríssim una mica el nostre telescòpi, i traspasséssim les nostres pròpies fronteres? Qui sap, potser el que nosaltres entenem per vida, és una simple idea del que és la vida en realitat.

    Per tant, crec que hauriem de deixar de ser tant egoistes i no només pensar en nosaltres. Cercar, investigar...aquesta nova vida que, estic segura, hi ha a algún lloc de l'Univers


    Mariona Aguilar
    1rA batxillerat

    ResponElimina
  33. Només per les grans magnituds que té l'univers, ja crec que és gairebé impossible que no existeixin més civilitzacions que la nostra. A més, d'algun planeta del sistema solar, com és Mart, s'ha descobert que en un passat hi va haver aigua, i que podria haver set un planeta habitable.
    Si només dins la Via Làctia - sense comptar la Terra - ja hi ha possibilitats de que hi hagi alguna civilització, no és gairebé impossible que en qualsevol altra galàxia no n'hi hagi?

    No obstant això, les declaracions que afirma Edgar Mitchell, penso que els manca arguments i credibilitat ja que no existeixen proves físiques que ho demostrin. A més, si haguéssim set visitats en tantes ocasions com assegura ell per sers d'un altra planeta i tan estranys, ja s'hauria fet públic molt abans - amb suficients proves demostrables-.




    Laura Casaramona
    1rC Batxillerat

    ResponElimina
  34. Personalment crec que és possible que existeixi vida extraterrestre, ja que si aquí a la Terra n'hi ha, amb immensitat de l'Univers, és difícil pensar que estem sols, i en cas contrari tal i com diu la pel·lícula Contact, si realment estem sols quan espai desaprofitat.
    En referència a l'entrevista que li fan a Edgar Mitchell, on afirma contundentment que hi ha hagut contactes amb alienígenes, diré que si tenim en compte la probabilitat que ens dóna l'equació de Drake, es poc segur l'afirmació que dona. Si deixem de banda la ciència podem dir que Edgar Mitchell es poc creïble, ja que no demostra cap prova ni tant sols argumenta o justifica les seves afirmacions, simplement es basa en el fet que s'ha filtrat informació i que ell ha tingut el privilegi de ser-ne informat. Un altre motiu per posar en dubte el comentari de Mitchell, es que un cop l'antic astronauta fes aquestes declaracions la NASA, immediatament desacredites les seves afirmacions.
    Respecte el fet de que els governs han ocultat les trobades durant 60 anys, cal dir que d'una banda no és lògic pensar que els governs ocultin aquest tipus d'informació, simplement el problema deu ésser que no existeix. D'altra banda es podria entendre que ho amaguessin ja que podria causa el pànic a la societat.



    Lídia Muntal i Vila
    1rB BATX.

    ResponElimina
  35. L'univers és immens, només en coneixem una petita part, el què seria la Via Lactea. Per això hi ha una possibilitat molt elevada de que hi hagi vida extraterrestre, ja que hi han moltíssimes galàxies i, qui pot afirmar que no hi hagi una altre Terra?

    Pel què fa a la tecnologia d'aquests éssers, tampoc podem afirmar que sigui extremadament avançada o atrassada, ja que sense haver tingut un contacte visual amb aquests tipus d'éssers és impossible imaginar-s'ho, ara per ara, només podem crear hipòtesis com l'equació de Drake o bé la paradoxa de Fermi.
    Crec que la possibilitat de que alguna civilització alienígena hagi pogut visitar el nostre planeta és gairebé inexistent, ja que una informació com aquesta és molt difícil de retendre.

    Ester Roquet Pugineró
    1 Bat A

    ResponElimina
  36. Existeix vida mes enllà del sistema solar? Això es el que em pregunto, o ens preguntem, però que no podem respondre, o ara per ara no podem, però si no descobrim que existeix podem estar molt de temps, pensant que potser existeixen o potser no pel simple fet que no s’ha demostrat ni que existeixin no que no.
    Jo penso que si existeixen al final, no se quan, ho descobrirem ja que si nosaltres no hem rebut cap senyal, ells tampoc ho hauran fet i per tant estem igual amb les altres civilitzacions, si es que ni ha, però si hi ha tantes possibilitats com diuen de que hi hagi vida en altres planetes fora del sistema solar, hauríem d’haver rebut algun senyal o simplement tenir probes de que si que existeixen
    El senyor del vídeo afirma k hi ha vida intel•ligent i que ja ens han visitat, sobre això jo crec que es impossible ja que si ho haguessin fet hauríem tingut de notar alguna senyal o coses per l’estil.
    En definitiva crec que si la tecnologia avança prou podrem a arribar a descobrir una vida extraterrestre si es que ni ha, però si no si ha “quant d’espai desaprofitat” com va dir un personatge de la pel•lícula Contact.

    Gemma Vilaró i Soler
    (1r C)

    ResponElimina
  37. Hi han moltes estrelles en tot l'univers així que es estrany pensa que som els únics. Edgar Michelle diu que ja ens han visitat més d'un cop i que al govern ho està amagant jo ho trobo altament improbable que així sigui perque hi hauria alguns indicis que ens ho afirmarien.

    Potser en un futur llunya aconseguim troba vida intel·ligent però ara mateix amb la tecnologia que tenim no podem arribar a trobar-ne. Tambè els suposats "extreterrestres" s'hi existisin i tinguessin prou tecnologia ens podrien donar un cop de mà.

    Ferran Canellas
    1rB Batxillerat

    ResponElimina
  38. Durant molt de temps, l'esser humà s'ha formulat diverses preguntes sobre la seva existència com per exemple d'on venim, la raó de la nostra existencia o bé la finalitat de tot plegat.
    Actualment, dins d'aquestes milers de preguntes i qüestions no resoltes, cada cop més i gràcies a les noves tecnologies actuals es formula la pregunta de si realment estem sols en aquest univers.
    Vida fora del nostre planeta?. Aquesta qüestió, fins fa relativament poc, se'n havien sentit propostes però mai una afirmació com la del astronauta Edgar Mitchell, el qual explica la quasi assegurada vida dins el grandiós univers.

    Si sabem que dins de cada estrella pot haver-hi vida i l'univers es format per milers i milions d'estrelles. Perque no pensar en aquesta possibilitat?

    Realment, a l'hora d'entendre vida, no ens referim a persones igual que nosaltres amb unes mateixes cultures, creences, tradicións, gastronomia, sino qualsevol indici que pugui fer valer a una posible vida.

    Tots sabem que si ens basem en la lògica, es practicament imposible, tot i que en aquest sentit hauriem de ser una mica més critics amb nosaltres mateixos. Perquè descartar que no hi pot haver vida?
    Jo crec que tal hi com s'ha pogut descobrir certes coses que la natura, algun dia, un dels cientifics, astronautes, metges, advocats,perruquers, paletes o qualsevol persona del nostre planeta, podrà afirmar de forma fe a fent i amb proves que ho demostrin la posible exsistencia de vida fora del territori conegut.


    Perque sino, quant d'espai desaprofitat oi?



    Ivet Callis Comerma
    1er batx B

    ResponElimina
  39. personalment crec que l’univers és molt gran i crec que no som la única especia intel•ligent que hi ha en el univers, perquè hi han milions d’estrelles i amb una estimació o sense podem pensa que en algun lloc d’aquest univers infinit hi ha alguna altre espècie intel•ligent, en canvi no crec que els alienígenes ens hagin visitat com diu Edgar Mitcher ja que si hagués passat això perquè ens ho amaga el govern , ells serien els primes interessats en donar-ho a la llum ja que seria un gran avanç en la ciència , i així podrim descobrí que es el que va passa en el Big Bang, a més a més crec que es una mica irreal creure que ens han visitat ja que algú que no fos del govern ho hauria vist.

    Jo crec que es possible l’existència de la vida intel•ligent en algun lloc de l’univers, si només i estem nosaltres “quant espai desaprofitat, no?”

    Miquel Puigrefagut Pla

    ResponElimina
  40. Trobar vida a l'univers, crec que encara ens queda bastant lluny. Segurament si que hi ha vida en algun dels milers de milions de planetes que hi ha en tot l'univers, però com que estan tant lluny, i desconeixem la major part d'aquest, això fa que sigui molt més difícil contactar amb els altres planetes. Tot això pot ser per culpa de la tecnologia poc avançada, però penso que també hi ha altres motius que ens impedeixen contactar amb aquesta vida que fa tant de temps que estem buscant.
    Jo penso que quan els cientifics fan hipòtesis i investigacions per tobar aquesta vida, només miren per trobar la civilització ideal, una civilització que sigui igual que nosaltres. I si ells no són organismes pluricel·lulars? I si no viuen en un ambient amb les mateixes condicions climatològiques que nosaltres? I si no necessiten ni llum, ni aigua, ni oxigen per sobreviure? I si no tenen la tecnologia que creiem que tenen? Potser no tenen ni intel·ligència.
    Són preguntes que no podrem contestar fins que no ens topem amb una civilització pel mig de l'espai.

    Jaume Fontdevila i Palomar, 1r B Batxillerat

    ResponElimina
  41. Des de fa segles els humans ens hem preguntat si hi havien altres civilitzacions a l'Univers. Fins i tot, alguns científics han intentat contactar amb ells, però han fracassat. Hi ha gent que diu que hi ha més vida a l'Univers apart de nosaltres, i hi ha gent que diu que no n'hi ha. L'univers és molt gran, i nosaltres només hem estudiat una petita part d'ell. Així que no es pot dir res de segur.

    Jo personalment crec que si que hi ha més vida a l'Univers, perquè com he dit anteriorment l'Univers és molt gran i no el coneixem tot. És possible que en alguna de les milions d'estrelles que hi ha a l'Univers hagi produit ques es creecin les condicions adequades en algun astre, com va passar a la Terra, perquè s'hi hagi pogut produir vida i aquesta hagi pogut sobreviure. També hi ha la possibilitat de que hagin anat evolucionant com ho hem fet nosaltres tecnològicament i siguin més avançats que nosaltres.
    No se que respondre a la pregunta que moltes persones ens fem: "Ens han visitat?". Molta gent afirma que si, i alguns afirmen fins i tot que els han vist, però jo crec, que si haguessin estat aquí, des de que l'home ja tenia la tecnologia minimament adequada per rebre les seves senyals, ja en sabríem de la seva existència, segura.

    Espero que la nostre tecnologia i la seva, si es que n'hi ha, continuí fent progressos, i que algun dia ens poguem trobar.


    Meritxell Rafart
    1er de batxillerat B

    ResponElimina
  42. Hi ha de vida extraterrestre a la nostra galàxia? Es la pregunta que tots ens fem.

    Personalment opino que si que hi ha vida intel•ligent, que l’univers es molt gran i a l’igual que nosaltres, poden existir moltes mes civilitzacions perquè sinó quan espai desaprofitat.

    Una altre cosa es que pensi que aquestes civilitzacions hagin pogut visitat la Terra, com afirma Edgar Mitcher.
    Si mai una civilització extraterrestre ens hagués visitat, no trobo la necessitat d’amagar-ho com afirma Edgar Mitcher que fa el govern.

    La ciència mai a pogut mostrar indicis que assegurin la vida d’una altre civilització apart de la nostra però estic segura que no es tarda en demostrar quan avanci una mica mes la tecnologia.

    En resum pensem que si que hi ha vida intel•ligent però no podem demostrar-ho.

    Andrea Garcia
    1er B Batxillerat

    ResponElimina
  43. La paraula extraterrestre, ens fa pensar a tots nosaltres a una pel•lícula irreal, i que no pot passar a la realitat, però ara ja molts anys que s’està investigant si hi ha vida a algun planeta de l’univers, i tots nosaltres ens preguntem vàries vegades ; hi ha vida intel•ligent a algun planeta de l’univers?
    Jo no ho negaré ni ho afirmaré fins que no en tingui cap prova, ja que encara penso que queden anys per descobrir aquesta incògnita. Hi ha molta gent que hi està treballant però, tot i així se’m fa difícil de pensar que el planeta Terra és l’únic planeta que té vida en tot l’univers. Tot i així potser aquest planeta o més d’un planeta que hi hagi vida, no té vida intel•ligent, però ningú sap com són aquests éssers. En tot l’univers és molt possible que hi hagi un planeta amb les mateixes o semblants característiques que el planeta Terra, i per tant que ja s’hi hagi desenvolupat un tipus d’organisme.
    Pel que fa el senyor Edgar Mitchell, ens està afirmant un fet sense proves, i que no lliga amb tot el que es diu, ja que si els extraterrestres ja ens han visitat , és impossible que no els haguem vist. És més, penso que si no té cap demostració, no és creïble.

    Després de tot aquest escrit, cal dir dons que, d’aquí uns anys això es resoldran totes aquestes qüestions, ja que la tecnologia va avançant, i ho acabarem descobrint.

    Èlia Prat
    1r A batxillerat

    ResponElimina
  44. Sabem de segur que existeix vida en la resta de l'Univers? Doncs, segons el Dr. Edgar Mitchell sí, ell afirma amb tota seguretat que hi ha vida més enllà de nosaltres, que existeixen extraterrestres en altres planetes i que fins i tot ens han visitat, i no una vegada, sinó moltes.
    Jo no nego que pugui haver-n'hi, però tampoc puc dir molt convençuda que hi ha extraterrestres més enllà del nostre planeta perquè tot i que el doctor ens explica aquest fenomen, no dóna cap prova útil que digui amb certesa que els aquests existeixen.

    Per altra banda, el fet de que el govern hagués estat amagant aquesta notícia durant anys, això, no m'ho crec. Trobo irreal que uns governs puguin amagar una cosa com aquesta, un contacte amb extraterrestres o la seva existència, perquè al ser una cosa/notícia tant important per a la societat, és a dir, una cosa nova i que ens afecta, no ho amagarien si fos cert. Per això, jo penso que no ho saben en tota certesa encara, que no poden demostrar-ho, i que per aquest motiu no ho varen o han volgut dir.

    Crec que segurament, aviat o d'aquí unes dècades s'aconseguirà afirmar amb certesa si hi ha vida extraterrestre o no, ja que la nostra tecnologia va avançant i podria fer-ho possible. I que si es veritat que hi ha més vida en l’Univers, i que aquests tenen una millor tecnologia que nosaltres i han pogut arribar a nosaltres, ja arribarà el nostre moment per fer-ho.

    Paula Oliver Soley, 1r Batxillerat

    ResponElimina
  45. Jo crec que existeix vida extreterrestre pero no la veiem. Es a dir els gasos inicials i les fonts d’energia són comunes a tot el Cosmos, per tant, és molt probable que la mateixa reacció que hi va haver a la Terra i que va generar la vida segons la teoria d’Oparin.

    Encara que aquestes formes de vida tinguessin la mateixa química molecular en haver-se format en milions de móns diferents resultarien molt variades. La física i la química permeten moltes formes vida formades per diferents estructures moleculars. Hi ha molts planetes habitats per aquests tipus d’éssers. Una hipòtesis de la vida a l’espai seria que en comptes d’estar formada per cadenes de carboni, podria estar formada per cadenes de silici que és un element semblant al carboni. Cadascun d’aquests elements té quatre valències encara que el silici té una major quantitat d’electrons. El silici té un problema com a element biològic i és que combinat amb l’oxigen forma xarxes cristal•lines, per tant, en expulsar el silà, resultant de la respiració, resultaria ser sòlid i no un gas com el diòxid de carboni. Segurament a altres planetes la Natura no ha seguit el mateix camí que a la Terra, segurament a causa de les diferents condicions de cada planeta, i poden haver-hi sorgit organismes de moltes formes i aspectes diferents dels que nosaltres ens puguem imaginar. Per a mi aquest es la meva opinio i la meva hipotesis hi ha vida pero encara no comprenem com es desenvolupa.

    Sergi Capdevila Prat

    1er Btx B

    ResponElimina
  46. Penso que sí que hi ha vida extraterrestre simplement perquè veient les dimensions de l'univers em faig la idea que hi ha moltíssimes possibilitat tenint en compte el poc que coneixem de l'univers. També crec que sí perquè estic segura de que la Terra no deu ser l'únic planeta habitable.
    Segons Edgar Mitchter, éssers d'altres civilitzacions ja han estat al nostre planeta però, si realment hagués estat així, només es parlaria d'això, i, que jo sàpigua no és així, per tant, de moment, cap ésser de un altre lloc que no sigui la terra, no ha tingut contacte amb la Terra.

    Clàudia Carbonell Comella

    ResponElimina
  47. En el meu punt de vista, crec que la possible visita de d'altres civilitzacions alienígenes no es possible. Ja que no hi ha proves suficienment bones i certes per creure lo contrari .Tot i que crec que això no sigui possible, la meva opinió sobre l'existència d'altres civilitzacions és diferent.
    Crec en l'existència, però la meva lògica no em deixa matitzar, ni quan ni on. Per sort o per desgracia, el nostre univers és imens, i ens queden molts llocs per descobrir. També crec que aquestes civilitzacions podrien haber existit fa molts anys, podrien estar exisitint o bé, existiran en un futur.
    La única cosa que tinc clara és que la probabilitat de que existeixin altres civilitzacions , sumant-li que sigui lo suficientment intel·ligens ,perque nosaltres rebem senyals de radio, baixa.
    N'estic segura que d'aquest tema hi pot haber moltes opinions, el considero un tema força interessant, m'agradaria que d'aquí uns anys la nostra incertesa, sobre extraterrestres i civilitzacíons hagi disminuit. I que haguem avançat en aquest aspecte.

    Maria Marginet
    1er Batxillerat

    ResponElimina
  48. Des de sempre, quan parlem “d’alienígenes” o “extraterrestres” hem pensat que són espècies estranyes d’animals verds o monstres. Però trobar vida extraterrestre pot ser com trobar vida en un planeta on només hi hagi insectes, trobar humans com nosaltres que visquin amb les mateixes condicions o unes persones estranyes que ni es comuniquen de la mateixa manera que nosaltres, ni visquin igual. Qui no diu que trobem un planeta igual que el nostre on els éssers que hi viuen tot just passin a la fase de la prehistòria o bé estiguin molt desenvolupats tecnològicament? És impossible saber-ho, però molt probable trobar-ho si continuem investigant.

    No podem concretar com seran els extraterrestres que podríem trobar, però si que és molt més fàcil de pensar que hi ha algun altre planeta amb vida en algun lloc de l’univers. No sabem quines dimensions té l’univers, però si sabem que es mil bilions de vegades més gran que la Via Làctia. Imagina’t si nosaltres només som un petit punt en aquesta galàxia, hi ha d’haver algunes altres civilitzacions per força a l’univers, sinó, quant espai desaprofitat, no?

    I per últim, sobre la possibilitat que hagin pogut visitar el nostre planeta jo crec que és bastant nul•la, perquè si nosaltres hi haguéssim sigut ja haguéssim notat alguna cosa estanya a prop de la Terra; i si haguessin vingut abans que la Terra estigués habitada ja haurien tornat a investigar més, no?


    Laura Coma i Bansell. 1rA Batxillerat

    ResponElimina
  49. Jo, personalment, crec que existeix més vida intel·ligent apart de nosaltres a tot l'univers, perque sino, tal com diu la pel·lícula vista a classe “l'univers és enorme i si nosaltres som els únics, quan espai desaprofitat”. Apart d'aixo nosaltres només en coneixem una petita part, la via Làctia, així que si existeixen no estàn a la via Làctia, ja que ens n'hauriem adonat. Per altre banda, també pot ser que existeixin però no siguin intel·ligents, per exemple microorganismes. O que siguin intel·ligents i ens intentin localitzar però no tinguin suficients recursos tecnologics, com nosaltres, per poder contactar o visitar-nos.
    També crec que l'exastronauta, Edgar Mitchell, és poc creible ja que no té cap proves que demostri que ha mantingut contacte amb extraterrestres. I si fos veritat que el govern ens amagués les proves, perquè ho hauria de fer? Quin sentit tindria amagar un fet així?
    Tot i aixó, crec que d'aqui uns anys la tecnologia evolucionarà i millorarà per així poder establir contacte amb altres civilitzacions.

    Ivet Casanovas Sala
    1erC Batxillerat

    ResponElimina
  50. Personalment, recolzo les hipotesis que defensen la vida fora del nostre planeta i no només fora de la via làctea sinó també dins de la nostra propia galàxia. Ara bé, no tè perque ser una vida com la que nosaltres coneixem, no ha de tenir la nostra forma ni necesita aigua. Tot i això no coincideixo amb el senyor Edgar Mitchell doncs, si ens han vistat una vegada, vol dir que poden viure en les condicions terrestres i per tant que poc o molt els haguessim interessat fet que hagues provocat que inevitablament, tard o d'hora tothom sapigues els fets.
    També crec, que poden haver-nos vistat o inclús estar-ho fent ara mateix sense que nosaltres ens en adonessim, doncs, si ens visitessin uns sers tant o més diminuts que els bacteris podriem saber-ho?
    La idea de que siguem la terra sigui l'unic planeta de l'univers que conté vida (intel·ligent o no) ni s'em passa pel cap, bàsicament perque no crec que siguem suficientment bons, savis ni tinguem prou capacitat d'expansio per poder ocupar tot l'univers.
    Per aquest motius crec que és necessari seguir estudian l'univers per haviam si tard o d'hora descobrim veïns intel·ligents.

    Didac Amat Puigsech
    1rC Batxillerat

    ResponElimina
  51. L'univers, és molt gran. Seria dificil que no hi hagués ni que fos una ínfima possibilitat de que hi hagi vida a part de la nostra. No coneixem gairebé ni la més petita part de l'univers, per tant no ens podem arriscar a afirmar que no existeix vida a algun altre planeta. Molts científics han sostingut aquesta hipòtesis i moltes vegades han intentat recorsos per poder contactar-hi, fracassant. Crec que a mesura que passin els anys i les tecnologies vagin avançant, podrem arribar a contactar-hi, si és que "ells" no contacten abans amb nosaltres. El que no em sembla gaire fiable, és l'afirmació del ex-astronauta Edgar Mitcher. Ens diu que podem arribar a contactar-hi, però no ens dona proves palpables per poder creure-ho, i mostra bastant desinterès.
    A més, podria ser que aquestes altres vides fossin tan diferents a la nostra que no les arribem a detectar ni trobar. Potser les seves condicions de vida són tan diferents a la nostra que ni ens imaginem que, en aquest lloc o situació, pugui haber-hi mai vida.

    Finalment, aclarir que la meva postura respecte la creença en essers extraterrestres és positiva. L'univers és massa gran com per només poder gaudir-ne nosaltres.


    Laura Aragonès
    1r Batxillerat B

    ResponElimina
  52. Personalment crec que la possibilitat de que hi hagi vida intel.ligent
    es molt alta, ja que l'univers és immens,i nosaltres només som una petita part insingnificant.
    Si ens posem a pensar,si en cada estrella hi pot haver-hi vida, seria difícil que no hi hagués vida apart de la Terra no?
    Com es diu a la pel.lícula, quan d’ espai desaprofitat. (si estiguessim sols)
    Si a la la Terra hi ha vida,hi pot haver-n´hi perfectament en altres planetes
    de la nostre galàxia.
    A l’entrevista, Edgar Mitchell afrima que hi ha hagut contacte amb alienígenes.
    Qui ens afirma que té raó? No hi ha proves físiques de que aquest fet s’hagi produit, hames
    l’home ja tenia la tecnologia suficient per rebre senyals, i asegurar el contacte.
    Confio que amb els anys aquestes series de preguntes que ens formolem tindràn una resposta clara i certera.


    Anna Garriga

    1er Batxillerat B

    ResponElimina
  53. Podriem quendan-se a casa, en el sofà miran aquell programa que tan ens agrada o simplement no fen res de res però, a la majoria de persones, els hi impedeix aquesta acció per culpa de una "senyora". La curiositat, aquesta, es la que ha fet que volguem desde sempre, saber mes enllà de l'enllà i com es que no es blanc enlloc de negre. En alguns casos la cosa, en els humans ens ha anat bè, d'altres com la possible vida fora del planeta ens a donat inserteses. Val, estic d'acort que hi ha Frank Drake el qual es va treure de la màniga una equació denominada amb el seu nom, Equació de Drake, amb el propòsit d'estimar la quantitat de civilitzacions de la Via Lactea susceptibles de posseir emisions de radiofreqüència detectables per nosaltres, o sinó tambè la Paradoxa de Fermi amb les seves solucions possibles, encara que aquestes siguin els "estudis" de caire més cientifíc, no ens rebelen gairebè res, més que l‘opinió de Edgar Mitchell, però no ens diuen si , perdoneu la metàfora: "Si es gos o gossa". Si m'aguès de quedar amb alguna d'aquestes opinions o estudis em quedaria d’acord que: Existeixen però la gent no ho sap, nomès ho sap qui ho tè que saber (persones amb càrrecs importants) evidenment es comuniquen amb ells, ja que crec que aquestes certes persones no els hi
    es del seu interès la divulgació del fenòmen, crec que el primer cop que es van intentar comunicar ho van fer massivament, però al saber-ho determinades persones van fer que es creguès que era una possibilitat que existissin.

    Dídac Membrives Barniol,
    1er Batxillerat
    Sant Miquel Dels Sants
    Vic

    Aquí adjuntu un video amb un pèl de sàtira sobre el tema:
    www.youtube.com/watch?v=dtBnfJvf6eQ&feature=related
    En cas de que no s'obrís posar en el youtube: in this world moby

    ResponElimina
  54. Tal hi com afirma l’exestronauta Edgar Mitchell, crec que existeix vida extraterrestre en algun lloc de l’Univers, tant llunyà a nosaltres que de moment no en podem tenir coneixement, ja que si aquestes civilitzacions fossin properes a nosaltres ho sabríem perquè que tenim prou coneixements i prou desenvolupament tecnològic per saber si hi ha vida als planetes que ens envolten, és a dir els més propers a nosaltres. Però estic en desacord amb Edgar Mitchell quan diu que hi ha hagut contacte amb aquest éssers encara desconeguts, ja que si s’ha tingut contacte se sabria i dubto que els governs ho hagin volgut mantenir en secret, ni que ningú se n’ha assabentat perquè aquest és un tems que cada vegada agafa més importància.
    Aquests extraterrestres potser, fins hi tot, no formen part de la nostra Galàxia. Però estic segura, que en un futur potser no tant llunyà com ens pensem, podrem tenir contacte amb éssers totalment desconeguts i fins hi tot, potser, més intel•ligents i amb més desenvolupament tecnològic que nosaltres.

    Perquè amb lo gran que és l’Univers, si no hi ha més vida que la nostra, quan espai desaprofitat.
    Per tant, puc afirmar que a l’Univers, tot hi no tenir-ne proves, hi ha vida més que la que ja coneixem i que en uns anys tindrem contacte amb aquesta i quan arribi aquest moment, ningú sap el que passarà.

    Laura Bardolet
    1r B Batxillerat

    ResponElimina
  55. Doncs en resposta a aquesta pregunta que tanta gent es formula, jo sincerament crec que realment existeix vida extraterrestre, però que encara que algun científics haguin pogut establir-hi contacte, no s'ha dit. Dient això, no afirmo que hi hagui hagut contacte, només dic que podria generar un caos i una por que seria inútil.

    en quant a la provabilitat, crec que es mes provable que no hi hagui hagut aquest contacte i que la civilització més propera sigui una civilització a anys llum de la nostra, pertant establir aquest contacte es sumament difícil.

    Crec que Edgar Mitchell, es va equivocar en afirmar la seva tesi sobre que els goberns havien amagat aquest contacte durant un llarg període de temps, exactament seixanta anys. I crec que si fos cert, aquesta informació no hagués set filtrada i el document hauria set censurat, pertant es molt poc provable.



    Pol Lim i Canoura
    1r B BTX

    ResponElimina
  56. Personalment crec que no hauríem de negar l’existència de vida extraterrestre, tot i que per la nostra mentalitat ens és molt més còmode creure que som els únics éssers intel•ligents que existeixen en tota la immensitat de l’univers.

    Com que sóc partidària de creure en la vida extraterrestre, perquè no creure que hi ha vida intel•ligent dins la nostra galàxia? Com que la nostra civilització encara no està suficientment desenvolupada ni té les tecnologies necessàries com per dir clarament si aquesta vida existeix o no, ens basem en hipòtesis, per això cada persona pot pensar i creure en allò que ell vol.

    Tot i així, poso en dubte les declaracions realitzades per Edgar Mitchell, on afirma que hem rebut visites alienígenes al nostra planeta, ja que no tenim cap prova ni que ho confirmi ni ho desmenteixi, per aquest i perquè la seva declaració no està ben argumentada, només explica el que ell creu i ha viscut.

    Més endavant, potser, quan els científics aconsegueixen inventar els instruments necessaris que tinguin l’abast per saber amb certesa l’existència d’aquesta vida, o trobin els instruments per interpretar les possibles senyals que rebem de l’exterior, com es reflexa en la pel•lícula Contact vista en la classe, llavors podrem afirmar o desmentir aquesta vida intel•ligent.



    Núria Jurado
    1er C Batxillerat

    ResponElimina
  57. Generació rere generació ens hem fet aquesta pregunta, de la qual fins al moment no hem obtingut resposta. Pot ser si que hi ha vida més enllà on arriben les nostres tecnologies, però no ho sabrem mai fins que no aconseguim un indici o una resposta d’una altre civilització. Nosaltres som una proporció molt petita respecte l’espai exterior, i a causa d’això ens portarà molta feina i tecnologia a la societat humana trobar algun indici de civilització i posar-nos amb contacte amb ella.
    Jo crec que no estem sols a l’univers, però també penso que no sabrem mai si estem sols a l’univers, i que només ho sabrem si la nova civilització es posa en contacta amb nosaltres ens dona indicis evidents de la seva existència. Personalment crec que el nostre futur alhora de trobar noves civilitzacions es treballar amb la velocitat de llum, així podríem viatjar per l’univers i descobrir nous mons i noves civilitzacions; i qui sap potser en algun punt de l’univers hi ha una altre terra amb humans i no ho sabem.

    ALEX BOZA
    1r Bat

    ResponElimina
  58. En un univers tan gran, és molt probable que existeixin altres civilitzacions.
    Personalment crec que no ens han visitat i tampoc hi hem pogut contactar.

    Edgar Mitchell esmenta que els governs ens ho amaguen i que en realitat si han pogut comunicar.
    Per què ho fan?
    Si en realitat ens han visitat hi ho amaguen crec que és perquè tenen por de la inquietud que pot provocar a la població.

    D'aqui un temps potser es podrà parlar de que ens han visitat i que ens hi hem comunicat, però de moment crec que no tenim ni la capacitat ni les eines necessàries per poguer transmetre o rebre senyals.

    Espero i desitjo que algun dia això pugui fer-se realitat ja que serà un dels descobriments més importants de la història i també perquè podrem explorar llocs nous i aprendre d’altres civilitzacions.



    Maria Serra Molist
    1rC Batxillerat

    ResponElimina
  59. Aquesta pregunta de si hi ha vida fora de la terra o no, ja fa centenars d'anys que els humans ens la fem. Tot i aixó mai em tingut cap prova de l'existència de que cap alienígena, per tan, tampoc podem saber si cap extraterrestre ha estat en contacte amb nosaltres. Tot fa pensar que cap d'aquests suposats éssers no han arribat mai a la Terra, ja que nosaltres no hem rebut ni el mínim senyal. Pero, com el nostre planeta, en el gran univers, de ben segur que en podriem trobar de condicions similars, per tan amb possibilitat de que hi hagués vida. Almenys, aixó és el que ens agrada pensar a la majoria, ja que si no fós així, quan espai desaprofitat!






    Didier-X Bogunyà
    1r C BATXILLERAT

    ResponElimina
  60. Jo penso que no podem negar l'existència dels extreterrèstres perquè, de moment, no coneixem tot l'univers, per tant hi han certes possibilitats que lluny d'aqui hi puguem trobar vida.
    Jo crec però que les decleracions fetes per Edgar Mitcher, explicant que ja hi ha hagut contactes amb alienígenes, es tot una mentida. Perquè no es pot recolzar amb cap prova científica, per tant, penso que les decleracions publicades només han set per causar polèmica, perquè si no fos així, l'estat hagues anunciat aquet fenomen ja que no representa cap mena de perill per la societat.


    Àlex Godayol Martínez
    1er B Batxillerat

    ResponElimina
  61. Les possibilitats de vida extraterrestre és molt amplia si l'univers fos tan gran com diuen. Però potser hi ha moltes civilitzacions però nosaltres no les veiem i no ens comuniquem. També pot existir una civilització avançada tecnològicament com nosaltres o més, que hagi pogut visitar la terra, tot i que jo personalment crec que mai vida extraterrestre a visitat el nostre i si ho ha fet molts anys o de una manera tan avançada que els humans sóm incapaços d'imaginar-nos per això no els podem veure i no ens i podem comunicar.
    Per tan el que jo penso es que l'univers es coneix molt poc per saber si i pot haber vida inteligent a algun altre lloc o civilitzacions tecnològicament molts avançades.

    Marc Ribelles Diaz
    1r A de Batxillerat

    ResponElimina
  62. M'agradaria pensar que no estem sols, que existeixen altres civilitzacions en altres galàxies o en la nostre, la Via Làctia, però això, mai s'ha demostrat. Si fos així el gran univers estaria ben aprofitat i no només els ciutadans del planeta terra podríem gaudi de la vida, però fins que no es demostri el contrari jo personalment no m'ho creuré. Des de sempre que hem relacionat els extraterrestres amb una cosa fictícia i irreal, i ho segueixo pensant, els alienígenes no existeixen des del meu punt de vista. Però tot i així voldria que la tecnologia amb un gran avens es pogués confirmar o desmentir si realment existeixen o no.

    Estic completament en contra de les declaracions fetes per l’Edgar Mitcher, el sisè home que va caminar sobre la Lluna, ja que penso que ha aprofitat que és un astronauta molt conegut internacionalment per dir la seva opinió sense tenir cap mena de prova i sense basar-se en cap estudi realitzat. Tampoc em crec quan afirma que els governs han encobert aquest fenomen durant més de seixanta anys, sinó que el que realment ha succeït es que no hi ha cap tipus de prova que afirmi la visita de alienígenes al nostre planeta.


    Laura Pujols
    batx. 1C

    ResponElimina
  63. En relació amb les afirmacions d'Edgar Mitchell sobre si els alienígenes existeixen i ens han visitat, jo no hi estic totalment d'acord.

    Per una banda, sí que crec personalment que altres civilitzacions intel·ligents existeixin, potser no en la nostra galàxia, la Via Làctia, però sí en altres de més llunyanes, ja que el que l'ésser humà coneix de l'univers només és una infinita part i no se sap tot el que hi pot haver milions d'anys llums d'aquí.

    Sobre el que no estic d'acord amb Edgar Mitchell és el tema del contacte amb extraterrestres. Penso que si algun científic, astronauta o qualsevol altra persona hagués pogut mantenir contacte amb un ésser que no pertanyés a aquest planeta, o a l'inrevés, ni els governs ni cap altre organització ho hagués amagat perquè seria un descobriment únic i meravellós i tothom tindria dret a saber-ho.

    Si verdaderament en un planeta s'ha desenvolupat algun tipus de vida intel·ligent, és probable que tard o d'hora nosaltres siguem capaços de crear la tecnologia adequada per comunicar-nos amb ells o que ells siguin els que es vulguin posar en contacte amb nosaltres.




    Aina Espuña Autonell
    1r C Batxillerat

    ResponElimina
  64. Jo crec que és molt probable que els extraterrestres ens hagin visitat, perquè amb la grandesa de l'univers no pot ser que ningú tingui la tecnologia suficient per venir fins aquí, tot i que sigui lluny de el centre de l'univers.
    però l que no sé és perquè no han deixat proves o alguna senyal, i si n'haguéssin deixat perquè s'esforçen en amagar-ho els humans?
    Jo crec que tothom hauria de saber la veritat sobre els extraterrestres, però a la resposta de aquesta pregunta s'han creat rumors certs o no sobre els al·lienigenes, diuen que hi ha una zona a els E.E.U.U. que hi han aliens, és probable que sigui cert, sinó perquè aquesta zona és tan secreta i prohibida?
    En fí és molt probable que els humans haguem tingut presència extraterrestre al nostre planeta.

    Carles Lim i Canoura
    1er C de batxillerat

    ResponElimina
  65. Que hi hagi vida a algun lloc de l'Univers, és molt probable. Les possiblitats de que ni hagi són molt elevades, i jo crec que amb el gran tamany que té l'Univers, a algun altre planeta hi ha d'haver vida, però segurament, lluny del nostre planeta. Pot ser que hi hagi vida a algun planeta pròxim, però jo penso que ha de ser vida subdesenvolupada, perquè sinó entre la nostra tecnologia i la seva ja hi hauria hagut contacte. Però en un planeta llunyà pot ser que si que hi hagi vida intel·ligent, possiblament alguna civilització. Però tot i que crec que hi pot haver vida, no crec que s'hagin arribat a posar en contacte amb nosaltres, perquè això només ho diu una persona en tot el planeta, i no en té proves.

    Gerard Rovira Canellas
    1r C Batx

    ResponElimina
  66. Jo crec que sí, que la vida extraterrestre és possible, ja que l?univers és molt gran per que només existeixi una sola civilització, la nostra. Tot i que no en temin proves, és possible, ja que no necessàriament han de ser iguals que nosaltres, ni d’aspecte ni d’intel•ligència, i això significa que potser aquests ja han arribat al nostre planeta, que ens han vist ells, però que els nostres sentits no els poden captar. Els científics mantenen un debat entre ells des de fa molts anys, una apoiant l’existència d’extraterrestres i els altres negant-la, però com que encara no hi ha proves que demostrin res, cadascú és lliure de pensar el que vulgui. Penso que ningú pot donar una probabilitat de l’existència d’altres civilitzacions, ja que cap persona sap com de gran és l’Univers, potser no és infinit, potser s’acaba…o potser no. És per això que la quantitat de civilitzacions que hi puguin haver també depèn varia d’això, de la grandesa de l’Univers, i de la quantitat de planetes i estrelles són capaços de tenir condicions per que s’hi pugui desenvoluper vida. Cncluïnt, el que afirmo jo és la meva defensa sobre l’existència de éssers no terrestres, la vida fora del nostre planeta, ja que, igual que com amb els anys ens vam adonar de que la Terra no era el centre de l’Univers, en un futur també ens n’adonarem de que el nostre planeta no és l’únic que té éssers vius.

    Nil Murfulleda Sanchez
    1er C Batxillerat

    ResponElimina
  67. Jo crec que es possible que en algun lloc de l'univers hi hagi vida i sobretot vida intel•ligent. L'univers es immensament gran i nosaltres en coneixem una part diminuta en comparació a la seva grandària. També crec que es possible degut al gran nombre de possibles planetes que habiten en l'univers, amb requisits per que hi pugui haver vida extraterrestre.

    Podria ser que hi hagués vida extraterrestre en la nostre galàxia, però el que no crec es que hi hagi vida intel•ligent. No crec que hi hagi vida intel•ligent en la nostre galàxia degut a que si n'hi hagués l’haguéssim percebuda d'una manera o altre, tot i que encara no estem prou avançats tecnològicament o ja s’haguessin intentat comunicar amb nosaltres.

    Tot i estar d'acord en que en algun altre planeta hi pot existir vida extraterrestre, no crec que haguem entrat en contacte amb ells i encara menys que hagin arribat a la terra de manera segura.


    Carles Ruiz Alvarez
    1r C Batxillerat

    ResponElimina
  68. Crec que hi ha un percentatge molt elevat de que hi hagi vida intel•ligent en altres galàxies, més aviat per el meu conte n’estic bastant segur, ja que si en almenys una dels milers d'estrelles de una de les milles galàxies, en només una els hi hagués pesat igual que a nosaltres, i haguessin pogut crear un lloc on viure-hi serien essers com nosaltres que no haurien desenvolupat tecnologia suficient com per poder-se comunicar amb nosaltres. Per altre banda crec que seria possible que Edgar Mitchell establís contacte amb alienígenes, i que estiguessin també en contacte amb molts de nosaltres i forces importants del mon ho amaguessin, però no existeixen proves de que això sigui cert i es molt possible que s'ho inventes tot. Que això no trauria que haguessin establert comunicació amb alguns de nosaltres però que no en sabéssim res.

    Roger Matas Font
    1r Batx. C

    ResponElimina
  69. Hi ha vida extraterrestre?
    Personalment crec que és possible que hi hagi vida extraterrestre ,intel•ligent o no.

    No estic d'acord amb el que afirma Edgar Michell, que ens han visitat els alienígenes i que el govern els amaga , no hi estic d'acord perquè no hi ha proves que demostrin científicament el pas d'altres essers per la Terra, ni tampoc prous arguments que corroborin las seves afirmacions.

    L’Univers és molt gran i costa de pensar que sóm els únics en aquest immens espai.

    Alba Cabaní i Arissó
    1er B de Batxillerat

    ResponElimina
  70. L'opinió d'aquest astronauta no es fonamenta en dades substancials, sinó més aviat en suposicions i intuicions.
    Si tinguéssim més maldat fins i tot podríem dir que intenta aprofitar la seva fama com a caixa de resonància per tornar a ser present als mitjans de comunicació.
    Si hi hagués de debò extraterrestres, ja n'hauríem tingut evidències més que suficients, per no haver de basar-nos només en les paraules d'un visionari.

    Elena Jurjo
    1r batxiller B

    ResponElimina
  71. Personalment, crec que les possibilitats de que hi hagi vida extraterrestre són molt elevades ja que l’univers és immens i nosaltres no tenim perquè ser l’única civilització si hi ha tant d’espai.

    Crec que si una d’aquestes civilitzacions ens hagués visitat, el govern no ens hauria ocultat la informació ja que no en té cap necessitat.
    Tot i així no descarto la possibilitat de que ens hagin visitat però en aquest cas ho haurien fet quan nosaltres, el humans encara no hi érem.

    Respecte el què diu Edgar Mitcher, no ho trobo gaire creïble ja que no aporta cap prova, les seves declaracions no estan gaire ben argumentades, i com he dit abans no crec que el govern ens amagués informació d’aquest tipus.

    Estic segura que en el futur anirem descobrint d’aquestes qüestions gràcies al constant avenç de les tecnologies, o potser seran ells els que ens descobriran a nosaltres.

    Laura Vall
    1rB batxillerat

    ResponElimina
  72. L'univers es inmens, tant que no sabem ni si és finit ni la seva extenció. Trobo molt improbable que el que ha passat al planeta Terra no hagui pogut passar a un altre planeta, encara que no sigui en un dels milions de planetes que tenim a la nostra galàxia, pot passar a una de les milions de galàxies.
    Una cosa és que la vida extraterrestre sigui una realitat en forma de microorganismes o animals però més difícil és que aquesta vida s'hagui convertit en vida intel·ligent i suposant que aquesta vida intel·ligent existís, penso que és gairebé impossible que ens haguin visitat i no ens en haguem donat compte.

    L'astronauta pot creure molt amb les seves paraules i els fets que comenta, però fins que no n'hi hagui proves, no es podrà saber del cert.

    Marc Coll Casellas
    1er B Batxillerat

    ResponElimina
  73. Personalment, crec que la possibilitat de que existeixi una civilització tecnologicament avancada es probalbe, però el que passa es que les nostres observacoins són defectuoses tal com ho diu l'Enrico Fermi. Amb aquesta afirmació, vull dir que fins ara, només coneixem bé el sistema solar, ni tan sols coneixem a la perfecció la Via Làctia, o sugui que encara que existís vida en un altre lloc, ens seria quasi impossible detectar-la.
    A més, la nostra civilització s'ha format milions d'anys després d'una exploció d'un estel, o sigui que es possible que ara exploti un altre estel i al cap d'uns milions d'anys, es formi un altre civilització.
    Mirant lo inmens que es aquest univers, si és veritat que som la única civilització que hi ha, doncs quanta espai desaprofitat no?

    William Owusu Kwabeng
    1r B Batxillerat

    ResponElimina
  74. Totes les persones opinen diferent sobre aquest tema.
    Moltes com ara jo, pensem que l'univers és un espai tan gran, que ni la tecnologia ni els científics d'avui en dia l'han pogut analitzar tot. Això ens demostra que no podem saber si hi ha vida extraterrestre fora del nostra planeta.
    Tot i així, el meu sentit comú em diu que fora, segur que hi ha aquesta vida, intel•ligent o no, però n'hi ha.
    De no ser així, també podríem pensar que en l'univers del que desconeixem la seva extensió, del immens univers, del inexplorable univers nomes hi som nosaltres. Però, no seria molt estrany que en tan espai, hi hagués tanta poca gent?...

    Mar Garcia Rovira
    1r B Batxillerat

    ResponElimina
  75. El nostre lloc el univers

    En aquest tema em estudiat la possibilitat de si hi han civilitzacions fora el nostre planeta Terra. Personalment crec que de vida n’hi ha a fora el nostre planeta perquè els articles que hem llegit ens han informat que s’han descobert que hi han 375 exoplanetes que hi podria haver vida, però no vida formada amb aigua, pot ser alguna altre substancia que a partir d’aquesta es pugi formar vida, d’això personalment n’estic completament segur, amb el que dubto una mica mes és quan l’astronauta Edgar Mitchell afirmava que va veure extraterrestres a la lluna, d’això no n’estic tan segur perquè tampoc té cap prova raonable, a part que diu que els governs ens estan amagant la veritat i que poc a poc van filtrant la informació de que els extraterrestres ja ens han visitat en el nostre planeta, això m’atreveixo a dir que es mentida i que si haguessin vingut a visitar-nos, els governs no ho haurien de haver amagat (si fos veritat) un cosa tan important. Finalment m’agradaria que abans de morir-me, veure si hi ha vida en alguns d’aquets expolanetes, i crec que amb el pas que anem pot ser es farà possible perquè les noves tecnologies han avançat molt.

    Pere Casanova
    1er Batx. A

    ResponElimina
  76. Carl Edward Sagan, popular astrònom nord-americà i divulgador científic, en una ocasió va dir ‘Quan més volem que una cosa sigui veritat, més discrets hem de ser’ i personalment, crec que aquesta oració s’hauria de tenir molt en compte alhora de parlar de si la vida extraterrestre és possible o no.

    Al llarg dels anys, la majoria de la gent motivada per tot el material relacionat amb els alienígenes, creu que els extraterrestres existeixen. Tot i així, els veritables científics encara no han canviat les seves creences per opinions subjectives, plenes de confiança encegadora i mancada d’investigacions profundes inqüestionables.

    Què és un Extraterrestre? Una definició objectiva d’aquesta polèmica paraula diu que és un ésser que viu en altres planetes, fora de la nostra Terra. Però, són reals? Existeixen?

    L’única certesa en això de la vida extraterrestre és que només podem confiar en les hipòtesis que emeten els científics, astrofísics, biòlegs, etc. L’Equació de Drake, que estima la quantitat de civilitzacions que podem trobar en la nostra Galàxia, o la Paradoxa de Fermi, que exposa hipòtesis sobre l’existència de vida fora de la Terra, són exemples de teories científiques que no obstant ser objectives i creïbles, no són justificables en la seva totalitat.

    Per tant, encara que les investigacions que s’han fet fins ara han sigut admirables i rellevants, no han arribat a satisfer la ment humana i a eliminar les incerteses existents sobre si la vida extraterrestre és una veritable afirmació.



    Maria Ballabriga i Costa.
    1r A BTX.

    ResponElimina
  77. És difícil creure que en un altre planeta hi ha vida com la nostra, semblant a la Terra,... A mi personalment em costa d'imaginar. Però també és cert que penso que en algun lloc o altre, amb les dimensions que té l'univers, hi ha d'haver-hi alguna cosa, en algun lloc ha d'existir alguna mena de vida, i crec que probablement hi ha una civilització avançada tecnològicament, que crec que no em detectat perquè encara no estem suficientment avançats per fer-ho. Amb el pas del temps, les tecnologies avançaran, i cada vegada s’aniran estudiant galàxies i planetes diferents, i estic segura que en un o altre i trobarem el que estem buscant.
    Pel que fa a la possibilitat de que una civilització extraterrestre hagi pogut arribar a la terra, penso que no és possible, ja que amb totes les investigacions que s'estan fet respecte el tema, s’agusessin trobat proves demostrables. Penso que les civilitzacions d'altres planetes i galàxies, es probable que es trobin amb el mateix cas que nosaltres: per molt que siguem civilitzacions avançades tecnològicament, no ho estem suficientment per "trobar-nos".

    La meva opinió, en resum, seria que si només existíssim nosaltres en tot l'univers, com afirma la doctora Arroway en la pel•lícula vista a la classe, quan espai sense aprofitar!


    Gemma Paez Montoya
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  78. La meva opinió respecte a l'existència d'éssers intel·ligents en altres ubicacions de l'univers és que sí que n'hi ha. Suposo que tothom al llarg de la seva vida s'ha formulat preguntes sobre aquest tema i no n'ha pogut obtenir proves. Cal tenir en compte que l'univers és grandiós, tan gran que fins i tot el nostre cervell no és capaç n'hi d'imaginar-s'ho per un moment. Les probabilitats de que existeixin planetes ocupats com la terra son altíssimes.
    Estic d'acord amb Carl Edward Sagan quan diu que hi ha vida en altres llocs i que els diferents governs ens ho amaguen,però al no haver-hi proves científiques no es pot justificar l'existència de vida a altres llocs de l'univers.

    Anna Macià Noguer
    1r Batxillerat A

    ResponElimina
  79. Personalment crec que si que hi ha vida en altres planetes. L'univers és molt gran, i és difícil d'imaginar que estiguem nosaltres sols.
    Perquè hi hagi vida, hi ha d'haver unes condicions molt especifíques, i nosaltres encara no coneixem cap planeta que les compleixi, però això no significa res, ja que els humans només coneixem una part molt petita de l'univers.
    Segons el senyor Edgar Mitchell, ja hi ha hagut relacions amb extraterrestres. Això no em sembla una idea tant extranya com a altre gent que ha opiniat, ja que molta gent afirma que existeixen, i el govern ens ho podria està amagant per tal de que no agafem por.

    Berta Font Cunill
    1rA Batxillerat

    ResponElimina
  80. Personalment, crec que les possibilitats de que hi hagi vida extraterrestre són molt altes, ja que l’univers té unes dimensions molt grans i nosaltres potser no sóm l’única civilització intel·ligent que hi ha.

    Edgar Mitchter va dir que va estar en contacte amb altres civilitzacions i també va dir que ja han estat al nostre planeta.

    Jo no estic d'acord amb les seves afirmacions perquè si hagués estat així el govern ni cap altre organització ni cap altre persona ens ho hauria amagat.

    El contrari, avui dia tothom en parlaria, però com no és així vol dir que les seves afirmacions són incorrectes.

    Penso que d'aquí uns anys la tecnologia haurà avançat molt i tindrem uns intruments adequats per fer aquest tipus d'investigacions.

    Crec que algun dia o altre sabrem que hi ha vida intel·igent hi nosaltres ens hi podrem comunicar.


    Marta Vilaplana
    1r Batx.

    ResponElimina
  81. Personalment, crec que el percentatge de vida extraterrestre que hi pot haver a d’univers és molt elevat. “I si no es així, quant espai desaprofitat” Tal i com es diu a la pel•lícula Contact.

    L’equació de Drake, tot i ser una estimació, ens diu que només ens hem d’imaginar per un moment que en cada una de les estrelles que hi ha al nostre univers hi pot existir un planeta amb propietats i característiques semblants a les de la Terra. Dit amb altres paraules, poden existir milers de milions de planetes on hi pugui haver vida que fins ara desconeixem.
    Si parlem de vida intel•ligent les probabilitats disminueixen. Però això no vol dir que no puguin existir petits organismes que tinguin la capacitat de desenvolupar-se en condicions extremes.

    I si ells ens estan enviant senyals però nosaltres no som capaços de detectar-los?
    El nostre inconvenient és la manca de tecnologia. Però no per culpa d’això hem de ser pessimistes. La tecnologia durant les ultimes dècades ha evolucionat moltíssim. És per aquest motiu que podem afirmar que cada vegada estem més a prop de aconseguir-ho. Cada vegada disposem de recursos de recerca més desenvolupats com el projecte SETI o d’institucions com la NASA. Encara que el més important és la col•laboració per part dels governs.

    El que em de fer és col•laborar entre tots per tal d’augmentar les possibilitats de trobar vida extraterrestre. Que ens pugui enriquir culturalment i tecnològicament.


    Anna Colomer i Tuneu
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  82. Personalment penso que el tema dedicat a la possibilitat de vida extraterrestre i a l'existència de civilitzacions tecnològicament més avançades, és un tema complicat a nivell personal. Tot i que la ciència ha demostrat el que ha pogut, no tenim prou informació per a poder respondre coerentment aquesta pregunta, però sí podem fer certes estimacions. Així doncs, quan jo em plentejo aquest tema pimer de tot em baso en les coses que sé: nosaltres formem part del sistema solar, el qual està demostrat que només aquí a la Terra hi ha les condicions de vida ideònies. Però, què passa amb el què hi ha més enllà? Bé, l'univers és un espai realment gran en el qual hi ha milions i milions de planetes. Només que en un d'aquests s'hi desenvolupés una condició de vida semblant a la nostra, ja no estariem sols. Jo crec doncs en l'existència de vida en altres planetes però el que no afirmo és que tinguin una tecnologia més desenvolupada que la nostra.
    Pel què fa a si algun alienígena ha pogut visitar el nostre planeta, no ho nego perquè, qui ens diu que un dels possibles planetes amb vida no és molt més antic que el nostre i ja tenia vida des de fa molt temps?
    Aquestes questions les deixo en mà de la ciència, però confio en què algun dia, les hipòtesis de molts de nosaltres es puguin resoldre, ja que són coses de les quals costa molt fer-se'n a la idea i quastionar-se-les un mateix.

    Laura Voltà
    1r A Baxillerat

    ResponElimina
  83. Cada cop que veig més comentaris i m'informo més de la situació "alienígena" em confong més i tinc una opinió menys clara; així que em limitaré a dir el que sempre he pensat i he defensat.

    Simplement, imaginem-n'os per un segon que no estiguessim sols a l'Univers. Llavors, la pregunta que tothom es faria seria la següent:
    Com són els extraterrestres?
    I que pensariem? Desconec el perquè, però, perque els extraterrestres haurien de ser verds, amb els ulls de mosca, i tots del mateix sexe?
    Perque tothom dona per donat que tenen els ulls brillants, que tenen poders supernaturals, i que poden construir naus espacials?
    És un aspecte que mai entendré,perquè, reflexio-nem'hi: hi han millons d'estrelles, si només una d'aquest milió, tingues planetes, i només un planeta de cada milió tingués vinda intel·ligent, hi haurien MILERS de civilitzacions, tal com vam veure a la pel·licula Contact.

    Si a la Terra la vida s'ha desenvolupat d'aquesta manera, i els éssers humans som com som, perquè en un altre planeta hauriem de ser diferents? Potser, si que existeixen, i són exactament com nosaltres, llavors, un altre dilema seria: Poden haver-hi extraterrestres (amb la nostra forma humana) a la Terra? Dons, perque no? Podrien haver-nos visitat i instalat a la Terra, avans de que la vida s'originés, i potser descendim d'ells.

    Crec, per damunt de tot, que hi ha una probabilitat molt alta de que hi hagi vida intel·ligent (que també podrien estar amb forma d'animals, com ara una rata, o un insecte, mai se sap) a l'Univers, però mai se sabrà si els verdaders extraterrestres, som nosaltres.





    Anna Penella Lopez de Aguileta

    1r Batxillerat A

    ResponElimina
  84. Penso que és totalment segur que existeix vida en altres planetes, però el que no es pot afirmar és que aquesta sigui civilitzada. Potser si que hi han altres civilitzacions, però penso que si no contacten elles amb nosaltres no podrem fer-ho abans, perquè crec que quan la nostra espècie tingues prou tecnologia per viatjar i contactar amb altres civilitzacions ens autodestruiríem abans que nosaltres aconseguíssim contactar amb elles. La nostra espècie sempre ha estat molt destructiva, i no tothom és benèvol. Quan la tecnologia caigués en males mans qui sap què podria passar. La revolució quàntica, la nano tecnologia i la biotecnologia estan ja en fases de un desenvolupament extraordinari, i qui sap què pot passar si aquestes tecnologies cauen en males mans, un clar exemple n'és la Grip A. Segurament si altres espècies intel·ligents es desenvolupessin prou, podrien autodestruir-se abans que contactéssim amb ells. Només una espècie molt més desenvolupada que hagi sobreviscut a les èpoques de desenvolupament tecnològic sense autodestruir-se, seria el tipus de civilització que podríem arribar a conèixer.
    També hi ha la possibilitat que algunes de les poques possibles espècies suficientment desenvolupades que es podrien desplaçar cap a la Terra hagin catalogat el planeta com de "inhabitable" milers d'anys enrere, quan tot just s'estava formant, o que rebin senyals de la nostra existència i per culpa de la distància quan arribin nosaltres ja no hi siguem. Però per molt remotes que siguin les possibilitats de contactar amb extraterrestres, penso que no ens hem de rendir i perdre l'esperança, i que els països han de continuar investigant en aquest àmbit. La nostra espècie evoluciona per moments i cada vegada més i més ràpid, i no sabem el que ens espera demà.

    Guillem Vancells Lujan
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  85. HI HA VIDA A FORA DE LA TERRA?

    No hi ha res mes clar que aixó, la resposta és si!Dubtar que en un univers tan gran com el nostre només hi som nosaltres és una auténtica bogeria. Ara bé, que n'hi hagi no vol dir que l'haguem de trobar.

    Tot i aixó i ha molta gent que assegura que ja hem estat visitats(fenòmen ovni), s'ha de dir que encara que no n'hi ha cap prova....

    Buscant per internet vaig topar amb alguns raonaments força lògics sobre el tema:

    - 1: els extreterrestres han vingut però ens han trobat tant agresius que han decidit no fer tractes amb nosaltres.

    -2: els goberns ens ho amaguen per no arruinar les companyies elèctriques, ja que ells tenen tecnologia per fabricar energia de forma il·limitada(jajajaja).

    De tota manera avans que aspirar a trobar vida fora de la Terra, heuríem de solucionar els problemes d'aquí baix. Per altre banda, els faria gaire gràcia als marcianets si sabésin que ens estem carregant la Terra?

    Mentre no arribin els ovnis em dedicaria a estudiar les espècies terrestres! a sobre que hem tingut la sort de aperèixer en un planeta amb milers d'éssers diferents, encara tenim la barra d'aspirar a trobar-ne a fora de la terra!

    Un consell pels que segueixen el fenòmen ovni: si voleu contactar amb altres espècies compreu-vos gos!

    I.B.

    ResponElimina
  86. Potser hi ha extraterrestres, ja que l'univers és molt gran i nosaltres en som una part molt insignificant d'ell, però no crec el que Edgar Mitchell diu sobre el contacte entre els humans i els extraterrestres ja que, si nosaltres no hem aconseguit trobar un planeta amb vida, perquè una altre forma de vida intel•ligent en algun planeta desconegut ens hauria d'haver trobat a nosaltres?

    Jo crec que no ens hauríem de centrar en buscar altres formes de vida en l'Univers sinó en solucionar els problemes que tenim els humans entre nosaltres i en el nostre planeta. Tots els diners que s'estan invertint en una recerca que no es segur que n'obtinguem mai cap resultat positiu, crec que seria molt més útil invertir-los en millorar la qualitat de vida d'algunes persones que actualment s'estan morint de gana mentre uns quants científics discuteixen sobre la possibilitat remota de trobar éssers vius amb un desenvolupament tecnològic semblant al nostre a l'altre punta del cosmos.

    En canvi, l'estudi de l'univers pot ser interessant si enlloc de centrar-nos en confirmar si existeixen éssers extraterrestres, ens centréssim en descobrir fenòmens físics i químics que ens poguessin ajudar en el nostre desenvolupament tecnològic i científic.


    Mercè Alemany
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  87. Ens trobem en una societat bastant avançada científicament, tot i així encara no som capaços de resoldre diversos enigmes, com és el cas de la qüestió que formula l’exercici.
    Des del meu punt de vista crec que és probable que hi hagi vida extraterrestre i també civilitzacions tecnològicament avançades.
    Respecte a la primera afirmació em baso senzillament amb el fet que l’Univers és immensament gran, per tant hi ha el suficient espai perquè hi visquin altres éssers. És cert que es fan molts estudis per tal de trobar proves a aquesta qüestió i encara no se n’ha trobat cap, però això no pot fer que donem per fet que som els únics éssers a l’Univers ja que la ciència avança i possiblement arribarà un moment que ens podrà donar proves per la resposta, ja que temps enrere tampoc s’imaginaven qualsevol descobriment que actualment en la nostra societat és totalment bàsic.
    En segon lloc, respecte a l’existència de civilitzacions tecnològicament avançades, com ja he dit crec que és possible ja que si és cert que hi ha altres civilitzacions, per què no poden ser més avançades tecnològicament? Primerament s’hauria de demostrar mitjançant proves que existeixen i un cop realitzat aquest descobriment es podrien analitzar per tal de tenir-ne un coneixement més ampli a aquest.
    Finalment, a diferències de les altres dues hipòtesis, a la última, sobre si una civilització alienígena ens hagi visitat, crec que no és gaire probable ja que en la nostra societat actualment hi ha bastant interès en aquest àmbit (l’Univers) per tant, si haguéssim set visitats per alguna altre civilització alienígena, crec que els científics l’haguessin pogut detectar i així a la vegada demostrar l’existència d’aquesta.

    Per tant, fins que no es demostri el contrari, és a dir, no es demostri que realment som els únics a l’Univers, no podem negar cap de les dos possibilitats. Així que hem d’esperar a l’avenç de la ciència per obtenir respostes demostrables a aquestes qüestions tractades al text.




    Laia Cortada Rubio
    1r. Batx. A

    ResponElimina
  88. JA VIDA FORA DE LA TERRA?

    Jo crec que si que hi ha vida extraterrestra, ja que l'univers és molt gran i si i som nosaltres perque no altres civilitzacions.
    Crec que si que s'han intentat comunicar amb nosaltres però sense ésxit, ja que com nosaltres també hem realitzat molts estudis per veure si hi ha més vida a part de nosaltres, però com que l'univers és imens i nosaltres som una part molt petita costa molt trobar altres civilitzacions.
    Aquests astronautes que diuen que ja s'ha contactat amb altres civilitzacions ho poden dir per dos motius: un per sortir als mitjans de comunicació o un altre que es que pot ser veritat però per no alarmar a la gent no diuen res, però jo diria que és la primera.


    Tatiana Ureña Morales
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  89. CIVILITZACIO ALIENIGENA?

    Sempre quan es parla de vida extraterrestre sobreentenem que ha de ser mes desenvolupada que la nostra, això no te perquè ser així , pot haver-hi vida en altres planetes i que tot just estiguin al nostre nivell o fins i tot just el començament , com fa 1 milió d’anys enrere, quan nosaltres encara no érem capaços de pensar mes enllà del menjar per sobreviure . Si nosaltres ,que ja em avançat tant , no som capaços de saber si hi ha vida mes enllà de la nostre atmosfera , per que una “ o mes d’una” possible civilització nomes ens la plantegem quan es avançada tecnològicament ? El que nosaltres coneixem potser no es l’únic que existeix , cap allà on nosaltres avancem, potser no es l’únic camí de civilització possible , sempre em tingut el defecte de ser el nostre propi referent, però poden haver-hi allà fora maneres tan diferents i tenir vida al mateix temps que, hem de ser sincers ,en el fons el que realment ens faria il•lusió ,es trobar la nostre especia , be val pot ser els vertebrats en general ja serien bon assumpte , però vida, lo que satisfà la definició de vida, sembla que no es tan important quan la pregunta ha estat sempre; sobre possibles civilitzacions que ens vinguin a visitar , perquè fins i tot el concepte “tecnologia” es nostre , qui diu que no poden haver-hi avenços sorprenents i no ser tecnològics?.
    La nostre civilització gràcies a l'exploració va descobrir que la terra no era plana sinó rodona. El viatge de Colom va suposar un canvi per tota la humanitat. Si continuem avançant tecnològicament podria ser que fóssim nosaltres els que visitéssim una enrederida civilització perduda en l’espai, el cert es que segons l’equació d’en Carl Sagan no es impossible la vida a l’espai, ja portem trobats 130 planetes extrasolars, molècules en l’espai interestel•lar de fins a tretze àtoms i aminoàcids en meteorits.
    L’equació de Frank Drake va ser escrita al 1961 : N* x fp x ne x fl x fi x fc x L = N

    N = Nombre de civilitzacions aptes per comunicar-se amb radioastronomia.
    N* = Nombre d’estels.
    fp = Fracció d’aquets estels que tenen planetes.
    ne = Nombre de planetes com la Terra, per sistema planetari.
    fl = La fracció d’aquets planetes on es desenvolupa la vida.
    fi = La fracció d’aquets planetes on es desenvolupa d’intel•ligència.
    fc = La fracció d’aquets planetes capacitats per comunicar-se.
    L = El temps de vida de les civilitzacions capacitades per comunicar-se.

    Carl va completa aquesta equació amb els següents valors.

    N* = 400 Billones d’ estels.
    fp = 1/4.
    ne = 2.
    fl = 1/2.
    fi = 1/10.
    fc = 1/10.
    L = 1/100 milions
    El resultat es el següent: N 10

    Sens dubte la variable L es la que mes implica en el resultat, però Carl diu que si una petita fracció de les civilitzacions aconsegueix superar el que ell en diu “Adolescència tecnològica” el valor de L canvia i això fa que el total sigui aquest numero esperançador de milions de civilitzacions."



    Magalí Puigrefagut
    1r Batxillerat

    ResponElimina
  90. Jo crec en la possibilitat de que hi hagi vida extraterrestre, ja que l’Univers és immens, i que, com deia a la peli Contact, “si estiguéssim sols quan espai desaprofitat”. Crec en la gran possibilitat de que no estiguem sols, que existeixen, però no semblant als humans. Crec que la recerca de vida a l’espai exterior s’ha estancat en la recerca de planetes semblants al nostre, amb les característiques que tenim nosaltres, esperant trobar a algú semblant a nosaltres. Crec en la idea de que existeixen altres tipus de vida no creats amb els mateixos elements fonamentals que nosaltres, ja que potser això sigui característica de la Terra, i si seguim aquest patró, potser mai trobarem una resposta valida per la pregunta ¿existeixen els extraterrestres?. Per això no crec que els extraterrestres s’hagin pogut posar en contacte amb nosaltres, crec que això es una invenció dels directors de cinema i literatura. Així que crec que no s’hauria de donar tanta importància en el que hi ha fora de la Terra, i centrar-nos en els problemes de dintre, i si de veritat es vol trobar vida extraterrestre, s’hauria de obrir més el camp d’estudi, encara que és molta feina, però crec que la manera que és busca no es la correcte.

    Maria Casacuberta Vinyeta
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  91. Penso que si que existeixen els extraterrestres. És molt arrogant de pensar que en l'espai tant gran, la nostra espècie és l'única que te vida.
    Com per que hagi una vida a la terra cal els condicions seguin molt favorables, igualment potser a la altre planeta els condicions seguin unes altres a on per exemple no caldria la aigua o l’oxigen per viure.
    Ara bé, no és la pregunta de la vida, sinó la pregunta és que perquè no tenim un contacto amb ells? Nomes fa màxim 50 anys que estem buscant les extraterrestres pel telescopis i estem saludant per la nostra mínima intel•ligència el radio, així dons, potser que els extraterrestres també estan buscant una altre vida a l’univers però que encara no han trobat a nosaltres o pot ser que si que han trobat a nosaltres però no poden tenir una contacta perquè la seva tecnologia no segues tan avançat. O potser que ells estant enviant els senyals a nosaltres però nosaltres no podem sentir o notar.
    Posem-ho una perspectiva. Suposo que un gos esta intentant de donar un senyal a una altre espècie de animal o a nosaltres. Com ell farà? Per lladrucs o udols. Però la cosa és que ens notarem, com un senyal d’algun tipus? I com els entendarem?
    Ara bé, hi han possibilitats que hagi pogut visitar un extraterrestre a la terra? Dons penso que si que hi han possibilitats de visitar dels extraterrestres a la nostre planeta però com que encara no tenim cap contacte amb ells puc dir que fins ara no va venir cap extraterrestre aquí a la terra.

    Nancy Kanda
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  92. Crec en la possobilitat de vida extraterresstra, i si nosaltres hem pogut crear una raça intel·ligent, i tecnològicament abançada, perquè no n'hi ha d'haver d'altres.

    L'equació de Drake, encara que només sigui una estimació, ens diu que en cada una de les estrelles de l'univers i pot haver un planeta, i que a més poden tenir similituda amb la terra.
    Això vol dir que poden existir milions de civilitzacions. En canvi, els que creuen en la manca d'evidència per dir que existèixen altres civilitzacions, es refereixen a aquesta manca d'evidència com el principi de Fermi.

    Sobre el que diu Edgar Mitchel, només puc dir que no té proves per verificar cap de les seves afirmacions, i no pot dir que ja hi ha agut contacta amb els extreterrestres sense aportar cap prova.


    Carles Novellas Corretja
    1rC Batxillerat

    ResponElimina