dijous, 8 d’octubre del 2009

Més opinions sobre la grip A

Teresa Forcades és monja benedictina al monestir de Sant Benet de Montserrat i doctora en Teologia, però també és metge internista i doctora en salut pública. El seu vídeo sobre la grip A s'està descarregant massivament d'internet arreu del món. En aquest vídeo, la Dra. Forcades fa una reflexió sobre la història de la grip A, aportant dades científiques i enumerant les irregularitats relacionades amb el tema. Explica les conseqüències de la declaració de pandèmia, les implicacions que se'n deriven i fa una proposta per mantenir la calma, així com una crida urgent per activar els mecanismes legals i de participació ciutadana en relació a aquest tema.

Podeu consultar l'entrevista concedida per la Dra. Forcades a El Periódico de Catalunya, el passat dimecres dia 7 d'octubre, fent clic aquí.

A continuació podeu veure el vídeo "Campanas por la gripe A" amb les reflexions de la Dra. Forcades:











(La publicació d'aquesta entrada ha estat possible gràcies a en Guillem Vancells, alumne de 1r de Batxillerat.)

4 comentaris:

  1. La grip A: n’estem fent un massa?

    Personalment crec que s’està fen un gra massa d’aquesta nova grip anomenada la grip A, grip porcina, virus A/H1N1, com molt bé diu la monja Teresa, la grip A és la mateixa o menys perillosa que la grip normal, encara ens podem atrevir a dir que la grip normal és més forta. El què passa és que s’ha fet repercussió en tot el món perquè en aquest nou virus si a descobert una nou component. Les persones joves amb uns 30 anys o més tenen immunitat a aquesta grip, per tant els únics que poden agafar aquesta grip son persones grans i nens petits, cosa que fa que un tant per cent de la població bastant elevada no pugi contagiar-se d’aquesta nova grip. Però el que m’ha sobtat més ha estat un sub - apartat d’una pàgina d’un diari: “Els governs potents firmen amb les farmacèutiques”, la veritat el primer cop que m’ho he llegit he pensat que són els únics que ens avisen de la grip A, però realment, ho fan perquè estiguem més segurs o pot ser perquè a causa de la nova vacuna pugin treure uns quants diners que no anirien malament ? Desprès espanten a la gent, a les escoles, a les famílies que hi ha una nova grip A, i ens informen quants morts hi han hagut per aquesta nova grip. Jo no ho veig tant clar tot plegat.

    Pere Casanova !er batx A

    ResponElimina
  2. És la grip A el negoci del segle?

    Els efectes de la grip A són quasi els mateixos que els de la grip convencional. Em de matissar que per culpa de la grip convencional moren milers d'ancians al nostre país i en alguns països subdesenvolupats la xifra és de mil.lions. La grip A ha causat ja unes quantes morts. Però estan fent els mitjans un gra massa? No serà només una falsa alarma com va ser la grip del pollastre? No està fent servir el govern aquesta pandèmia perquè els ciutadants deixem de preocupar-nos per la pitjor crisi econòmica dels darrers 50 anys? S'està fent servir aquesta grip com una eina electoralista? No és la grip A el negoci del segle per a les grans companyies farmacèutiques que vendran les seves vacunes per tot el món? Sí, aquesta grip sens dubte és un gran negoci:
    Negoci per la premsa, ja que té un tema pel que sensacionalitzar més; negoci pels governs del primer món, ja que treuen l'atenció de la crisi econòmica de cara els propers comicis; i finalment per a les companyies farmacèutiques, que amb les vacunes es faran d'or. Ben mirat, els seus efectes no són tan perjudicials.

    Guillem Alonso Alvarez 1er Batxillerat C

    ResponElimina
  3. la grip A: li donem l'importància que es mereix?

    El nou virus de la grip "A" està causant molt enrrenou a la societat: Els goberns inverteixen en vacunes per immunitzar els ciutadants; a Espanya ja s'ha comprat prou provisions per tal de vacunar fins a un 20 per cent de tota la població! Però aixó no és gaire comparat amb d'altres països, com ara França o Alemanya, que ja han previst de vacunar a la totalitat de l'estat...

    Ara be és realment nescessari? Segonts els especialistes(també la monja Teresa) la nova grip és menys letal que la comuna...així doncs, a què be tanta alarma?
    sincerament, crec que aquesta alarma l'han fet aparèixer els mitjans de comunicacións(encara que en desconec el motiu...). O putser fins i tot ha estat moguda per les grans empreses farmacèutiques, amb el propòsit de fer-se la barba d'or... (Recordem que la nova grip afecta també, a estats desembolupats, és a dir: amb recursos per pagar els tractaments de la grip)

    La questió és que mentre mig món es mor de malària, de sida o senzillament de gana, els països rics s'arruinen per habitar que els respectius ciutadants no passin una grip de relativa importància.

    Em pregunto: quants diners més s'invertirien en la malària, si aquesta també afectés a occident? O per altre banda: Quants diners menys s'heurien invertit en la grip porcina si aquesta, tan sols afectés el tercer món?


    Ignasi Bofill

    ResponElimina
  4. La Grip A: És realment un tema de tanta importància?

    La grip ‘de cada any’ la qual la majoria de gent passa, és inclús més ‘greu’ que no pas la grip A. Llavors, per què se li ha donat tanta importància a grip A o grip nova quan realment nova no és, sinó que té una única diferència respecte la grip normal i és la cepa viral?

    Des del meu punt de vista, s’està exagerant moltíssim amb aquest virus i també s’està utilitzant com a “excusa” la qual es fa servir perquè les fons de comunicación tinguin altres temes dels que parlar que no sigui la crisi que es pateix en l’actualitat. Però a part d’això, molts països ja tenen vacunes contra aquesta grip i això crearà un gran negoci, però, i si la vacuna fos obligatòria i tu no te la vols posar? Hauràs de pagar una multa o fins hi tot anar ala presó, no? Seria una llei, les lleis s’han de complir. És necessàri arribar a aquests extrems? Quan arreu del món moltíssima gent es mor cada dia per motius molt més importants.

    Clàudia Carbonell
    1r A

    ResponElimina